Politica si administratie

Amenzi pentru operatorul de salubritate

Primăria municipiului Deva a somat operatorul de salubritate BRAI-CATA să elimine urgent scurgerile din ma­șinile de gunoi iar Poliția Locală Deva a aplicat ieri operatorului 5 amenzi în valoare totală de 10.000 de lei, informează administrația locală.

Spală și dezinfectează străzile
„Având în vedere numărul foarte mare de sesizări pe care Primăria mu­ni­cipiului Deva le primește zilnic privind petele de mizerie și scurgerile de de­șeuri menajere care provin din mașinile de gunoi, vă solicităm ca în termen de 24 de ore de la primirea prezentei să luați cât mai urgent măsurile care se impun pentru eliminarea acestui dis­con­fort precum și a mirosurilor insu­por­tabile care rămân în urma acestora prin spălarea și dezinfectarea căilor de acces. Străzile pe care s-au identificat scurgeri de levigat sunt Lucian Blaga, Andrei Șaguna, Avram Iancu, Iuliu Maniu, Mihai Eminescu, Nicolae Bălcescu, Horea, Progresului, Mihail Kogălniceanu. În cazul în care nu dați curs solicitării noastre, Primăria municipiului Deva va spăla și dezinfecta străzile mai sus menționate, urmând să vă încasăm contravaloarea acestor servicii”, se arată în sesizarea semnată de primarul Devei.
„Poliţiştii locali din cadrul Compar­ti­mentului Protecţia Mediului, în urma sesizărilor venite din partea cetățenilor municipiului Deva, deplasându-se la fața locului, au constatat în repetate rânduri, că din autoutilitara aparținând operatorului de salubritate S.C. Brai-Cata SRL se scurge un lichid urât mi­rositor în urma ridicării şi transportării gunoiului menajer, poluând mediul, provocând disconfort şi constituind focare de infecţie.
În perioada următoare, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Poliţia Locală Deva vor monitoriza activitatea operatorului de salubritate S.C. Brai-Cata SRL în con­formitate cu graficele de activitate ale acestuia, iar în cazul în care vor mai constata săvârşirea unor astfel de fapte, vor aplica sancţiuni contra­ven­ţionale conform prevederilor legale”, arată comunicatul celor de la Poliția Locală Deva. (A.N.)