Ameninţat cu cuţitul, bătut şi lăsat fără bunuri

29 septembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Livia Botici

Trei tineri certaţi cu legea au intrat cu forţa peste un bărbat, din municipiul Lupeni, şi, sub ameninţarea cuţitului, l-au silit pe acesta să le dea puţinii bănuţi, pe care reuşise să-i strângă din pensie. După ce au intrat în posesia banilor, tâlharii şi-au bătut şi tăiat cu cuţitul victima, apoi, au dat bir cu fugiţii.

Tăiat la gât şi pe picioare
Incidentul s-a petrecut duminică seara, în jurul orei 21, la marginea municipiului Lupeni. Pentru că deja se înnoptase, bărbatul, de 65 de ani, care locuia singur, a încuiat uşa casei sale şi se pregătea de culcare. La un moment dat, a auzit că mai multe persoane încearcă să intre în locuinţa lui, dar, până să facă ceva ca să se poată apăra, trei tineri au reuşit să pătrundă înăuntru. Având un cuţit în mână, unul dintre tâlhari l-a ameninţat pe bărbat, spunându-i că, dacă nu îi dă toţi banii pe care îi are strânşi, îl va ucide. De frică, lupeneanul le-a dat celor trei tineri, cu vârste cuprinse între 21 şi 28 de ani, suma de 200 de lei, bani pe care reuşise să îi pună deoparte, din pensie, pentru a-şi cumpăra medicamente. Tâlharii nu s-au mulţumit cu „averea” de care au făcut rost, ci au început să-şi lovească victima, cu pumnii şi cu picioarele. La un moment dat, pentru a-l teroriza, au luat cuţitul, cu care îl ameninţaseră că-l omoară şi i-au crestat pielea în zona picioarelor şi a gâtului. Apoi, cu banii în buzunar, tinerii au golit frigiderul de mâncare, au furat telefonul mobil al bărbatului şi au plecat din casă.

Au fost arestaţi
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, este foarte posibil ca tâlharii să fi acţionat la pont, întrucât unul dintre ei ar fi lucrat, în urmă cu puţin timp, în apropierea casei bărbatului. Victima a fost găsită, după câteva ore, de fiul său, care venise să-l viziteze. „Acesta a alertat de urgenţă poliţia şi imediat, pe baza semnalmentelor comunicate de către victimă, am întocmit o listă de suspecţi, iar în cursul nopţii de duminică, spre luni, am reuşit să-i prindem pe toţi trei. Bărbatul a fost transportat la spital, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral şi multiple echimoze, suferite în urma loviturilor. Cei trei suspecţi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, cerere acceptată de magistraţi. Drept urmare, aceştia îşi vor petrece următoarele 29 de zile în arestul Poliţiei municipiului Deva”, a declarat comisarul şef Romeo Amurăriţei, şeful Poliţiei municipiului Lupeni.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Retrogradează, dar rămân în Divizia Naţională

Echipa de rugby Ştiinţa Petroşani va susţine, azi, de la ora 10:00, pe teren propriu, ultimul joc din play-out în...

Campion la Crosul Castanelor

Atletul veteran din Vulcan, Eugen Cârlejan (foto), a câştigat proba de doi kilometri pe teren variat, desfăşurată în cadrul Crosului...

Gura lumii

Cică un politician cu vechi state de serviciu într-unul dintre cele mai importante partide din ţară, om cu îndelungată experienţă...

Închide