ActualitatePolitica si administratie

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte
De regulă, alegerile locale nasc nume­roase dispute între candidați, dar și în sânul comunității locale, iar incidentele nu întârzie să apară. Tocmai de aceea, această peri­oa­dă este una plină de provocări. Pentru doam­na prefect Doris Visirin, prima pro­vocare majoră vine chiar din partea pre­șe­dintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, care-i semnalează unele nereguli petrecute în teritoriu și au legătură cu alegerile locale din 9 iunie.

Îi lasă fără subvenție
Prezent în studioul emisiunii „Ora exactă” difuzată de postul Antena 3 Deva, preșe­din­tele Laurențiu Nistor a lansat un apel către noul prefect al județului Hunedoara, Doris Visirin. Domnia sa este rugată să verifice anumite aspecte semnalate de cetățeni, prin care primarii în funcție pun presiune pe comunitatea locală, în contextul alegerilor care se aproprie.
„O rog pe doamna prefect, pe care o văd o femeie deosebită și pe care o respect, să ve­rifice primarii care fac lucruri care nu cadrează cu calitatea de primar și cu cea de candidat la primărie. Merg și amenință oamenii că dacă nu votează cu ei și votează cu alt candidat, nu mai primesc subvenția de la APIA, de exemplu, sau că vor fi trimise controale de la alte insti­tuții să le verifice activitatea co­mer­cială” a spus președintele Laurențiu Nistor.
De asemenea, șeful administrației jude­țene mai solicită doamnei prefect să dis­cute cu directorii ins­tituțiilor decon­cen­trate pe care le are în coordonarea sa, pentru a nu ceda presiunilor venite din partea primarilor. Sunt semnale că mulți primari în funcție amenință cu controale consătenii care au mici afaceri și despre care ei cred că nu le vor acorda votul la alegerile din 9 iunie sau fi­gurează pe listele de consilieri locali pro­puse de par­tidele rivale. (A.N.)

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura