Actualitate

Amendați că munceau la negru

Inspectorii de muncă din judeţul Hune­doa­ra au aplicat amenzi în valoare de 120.000 de lei unor angajatori la care au fost depistate persoane care munceau fără forme legale, în luna noiembrie, a in­for­mat ieri Inspectoratul Teritorial de Mun­că (ITM) Hunedoara.

Bani dar nu pe statul de plată
Controalele au vizat respectarea pre­ve­derilor legale referitoare la munca nede­cla­rată, înregistrarea contractelor de muncă, tim­pii de muncă şi de odihnă, acordarea drep­turilor salariale şi a sporurilor ce derivă din activitatea prestată.
„La patru angajatori au fost depistate şase persoane care lucrau fără forme legale de angajare. Angajatorii au fost sancţionaţi cu câte 20.000 lei pentru fiecare persoană de­pis­tată. Doar în luna noiembrie 2021 cuan­tu­mul total al amenzilor a fost de 157.000, din care 120.000 pentru muncă nedeclarată şi o sancţiune pentru muncă subdeclarată”, a arătat ITM Hunedoara.
În timpul controlului, inspectorii de muncă au putut face dovada că un angajator a plătit sume de bani fără să fie evidenţiate pe statele de plată, fapt pentru care a fost sanc­ţionat cu 8.000 lei.
În perioada următoare, ITM Hunedoara va desfăşura o campanie în domeniul deţinerii, transportului şi comercializării produselor pirotehnice. Campania se va desfăşura în în­treg judeţul pe parcursul lunii decembrie şi se va finaliza la începutul lunii ianuarie 2022. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura