Amendă şi dosar penal pentru refuzul carantinei

17 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Un bărbat de 39 de ani, din Petroşani, a fost găsit de autorităţi la o terasă din centrul Petroşaniului. Acesta ar fi trebuit să stea acasă după ce a avut contact direct cu un bolnav de COVID-19.

”În baza deciziei Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara, de confirmare a carantinării instituţionalizate a unui bărbat în vârstă de 39 de ani, din Petroşani (contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv Covid-19), poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Petroşani, însoţiţi de un echipaj al Ambulanţei, s-au deplasat la locuinţa celui în cauză, în vederea realizării transportului la locul de carantinare. Bărbatul nu a fost găsit la domiciliu, ci la terasa unui bar din Petroşani, de unde a declarat că refuză să intre în carantină instituţionalizată, motivând că a făcut două teste, iar rezultatul acestora este negativ”, a informat IPJ Hunedoara.
Individul este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Anterior deciziei de carantinare instituţionalizată, bărbatul a fost descoperit plimbându-se prin Petroşani în loc să stea acasă. Atunci a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru părăsirea carantinării. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Băut şi fără permis

Un bărbat de 30 de ani, din Haţeg, este cercetat penal după ce a condus prin localitate fără permis şi...

Tâlharul din cimitir a fost condamnat

Bărbatul nu şi-a recunoscut fapta şi a fost condamnat fără acord de recunoaştere la doi ani şi patru luni de...

Atras în cursă de contrabandişti

Un bărbat din municipiul Petroşani a fost cercetat penal după ce a fost atras într-o capcană de doi contrabandişti de...

Închide