Ambulatoriului spitalului din Hunedoara, pe calea cea bună

20 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Adriana Năstase

În ultimele două luni, în spitalul municipal din Hunedoara au avut acces la tratament doar per­soanele infectate cu Covid. Singurul loc în care hune­dorenii au mai putut beneficia de servicii medicale gratuite a rămas Ambulatoriul de spe­cia­litate (cunoscut de hunedoreni ca „policlinica”).
„Faptul că spitalul din Hunedoara a fost trans­format în spital Covid a dat peste cap planurile pacienţilor, fără discuţie. Ca să nu le îngrădim accesul la servicii de sănătate, am început lu­cră­rile de la etajul al doilea al ambulatoriului, permi­ţând ca serviciile medicale să se desfăşoare în continuare la etajul 1. În acest moment, lucrările la ultimul etaj al ambulatoriului sunt în desfăşu­rare, urmând ca atunci când vor fi gata, să co­bo­râm la etajul 1, parter şi subsol”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.
Lucrările presupun înlocuirea instalaţiilor elec­trice, sanitare şi termice, reparaţii interioare şi com­par­timentări. Administraţia spitalului speră ca lu­crările interioare să fie gata în primăvara aces­tui an, iar atunci când vremea o va permite, vor fi re­luate lucrările la exterior, inclusiv aco­pe­rişul clădirii.
„Modernizarea serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante şi reabilitarea spa­ţi­i­lor aferente ambulatoriului integrat Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara” este un proiect amplu, în valoare de peste 11 milioane de lei (2.270.000 euro), a cărui finanţare provine din fonduri euro­pene şi fonduri locale.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cetăţeni din Afganistan, care voiau să ajungă în ţări din vestul Europei, interceptaţi de poliţiştii hunedoreni în două parcări de pe autostradă

Mircea Crivăţ Poliţiştii au interceptat 22 de cetăţeni agfani, în două parcări de pe A1, pe raza judeţului Hunedoara. Aceştia...

Desfigurat după ce a fost lovit cu un bolovan în faţă

Atacatorul este un pensionar de 69 de ani, din municipiul Vulcan, care s-ar fi supărat că amicul lui îl înjurase...

Bărbatul acuzat de violarea unei copile rămâne în arest

Individul de 54 de ani, din Petroşani, a încercat de mai multe ori să scape de celula de arest. Este...

Închide