FlashSport

Ambiţii şi socializare la Cupa Arbitrilor

04 arbitru
Ciprian Marinuţ 

Patru-cinci dintre cele 16 echipe participante la ediţia a IX-a a „Cupei Prieteniei Arbitrilor”, ce va avea loc la Deva, de azi până duminică, sunt chitite să câştige trofeul, în vreme ce alţii vin mai mult pentru „repriza a treia”.

Arbitrii devin… jucători
Pauza competiţională le oferă fluieraşilor ocazia să îşi etaleze şi talentele de jucători în cadrul tradiţionalei competiţii fotbalistice a echipelor arbitrilor divizionari din România. Ediţia a IX-a a acestei competiţii se va desfăşura, de azi până duminică, la Sala Sporturilor din Deva şi va alinia la start 15 formaţii judeţene şi echipa municipiului Bucureşti. La turneu, au drept de joc arbitrii divizionari (sau foşti divizionari), precum şi maximum patru arbitri tineri din loturile de perspectivă. Echipa judeţului Hunedoara, din care fac parte nume precum Edy Kovacs, Alin Cârstoiu (Liga I futsal), Tibi Hajdu, Vali Gavrilă, Sorin Chirla, Călin Orbonaş şi Florin Anca (Ligile 2 şi 3) face parte din grupa D şi va avea ca adversare formaţiile judeţelor Mehedinţi, Arad şi Buzău. Organizatorii susţin că există patru-cinci echipe, care au ambiţii mari şi s-au pregătit special pentru a câştiga trofeul, în vreme ce celelalte vin mai mult pentru mişcare şi… socializare. „Echipele din Galaţi, Brăila, Bucureşti, Ilfov şi Cluj se bat an de an pentru câştigarea trofeului şi cu siguranţă, vor evolua cu ambiţie maximă. Celelalte joacă de plăcere şi vin mai mult pentru socializare, legare de prietenii şi repriza a III-a de la… banchetul turneului. Diferenţa de… obiective se va vedea clar la banchet, întrucât grupările calificate în finale se vor retrage mai repede pentru somn, în vreme ce celelalte vor continua… dezbaterile”, a spus arbitrul Edy Kovacs, principalul organizator al competiţiei.

Cine fluieră va avea viaţă grea
Dacă în calitate de fotbalişti, arbitrii vor avea mai puţină presiune, arbitrii deveni, care vor avea şi obligaţia de a oficia la partidele colegilor lor, au o misiune extrem de ingrată. „E foarte complicat să arbitrezi un meci al arbitrilor. E foarte posibil ca deciziile arbitrilor care oficiază să fie deseori diferite de opiniile celor 12 arbitri – jucători din teren şi se pot isca discuţii mai ceva ca la Procesul etapei”, a explicat Edy Kovacs.
Startul turneului este programat azi, de la ora 12.30, cu meciul dintre echipele judeţelor Arad şi Hunedoara. Mâine se joacă de la 8.15, până în jurul orei 20.00, iar duminică au loc meciurile finale între orele 8.00 şi 15.00.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura