Amânare de o lună în mega-dosarul lui Simota de evaziune

Natalia Bumbac

Procesul de la Tribunalul Hunedoara în care Alin Simota (foto) este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat cu scopul comiterii de infracţiuni economice se va relua după o lună. Potrivit purtătorului de cuvânt al tribunalului, Ildiko Glăman, instanţa a stabilit un nou termen de judecată în dosar pentru 12 februarie, având în vedere lipsa raportului de expertiză financiar-contabilă.
Întocmirea expertizei financiar contabile a fost cerută de inculpaţii din dosar de la termenul de judecată a dosarului din luna mai 2016, ulterior fiind desemnat un expert. Până la acest moment, raportul nu a fost depus la dosarul cauzei.
În acest dosar, Alin Simota este acuzat de procurorii DIICOT, că începând cu 2007, împreună cu un grup de persoane din conducerea firmelor Atomis Internaţional Prod, Simar, Atomis Energie şi Elco Invest Consult, au comis mai multe acte de evaziune fiscală şi delapidare, prejudiciul creat statului prin aceste infracţiuni fiind de 4.000.000 de lei. O altă infracţiune de care sunt acuzaţi membrii grupării este cea de spălare de bani, prin transferarea sumei de 2.000.000 lei dintr-un cont al unei firme în alt cont, pe baza unor facturi fictive, ca mai apoi, banii să fie viraţi ca sponsorizare în contul clubului Sportiv Jiul Petroşani, controlat de Simota. În plus, anchetatorii îl acuză pe fostul consilier judeţean Alin Simota că a fraudat fonduri primite din contractele pe care le avea cu statul. Mai exact, Consiliul Judeţean Hunedoara a virat în contul firmei Simar o sumă de aproape 1.000.000 lei, pentru efectuarea unor lucrări. Pentru obţinerea acestor bani, inculpaţii au folosit state de plată falsificate, pentru achitarea salariilor pe mai multe luni, ca ulterior, banii să fie retraşi din cont şi folosiţi în interes personal. De asemenea, gruparea este învinuită de înşelăciune, prin achiziţionarea de materiale de construcţie cu file CEC, fără acoperire, de la agenţi economici care au fost păgubiţi cu o sumă de peste 2.700.000 lei.
În prezent, Alin Simota se află în Penitenciarul Bârcea Mare, având de executat două condamnări primite în două dosare diferite.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.