Actualitate

Am văzut-o și pe asta! Salariații din prefectură au protestat

Ieri, din cei 40 de angajați ai Pre­fec­turii Hunedoara, 27 au protestat, ne­mul­țumiți de salarii. Acțiunea a avut loc în toate prefecturile din țară. Apro­xi­mativ 18.000 de angajați ai prefec­turilor din România au declanșat ieri greva generală.

La nivelul unui muncitor
Oamenii sunt nemulțumiți că sala­ri­za­rea personalului din prefecturi nu se face la nivelul funcțiilor publice de stat. Sin­di­caliștii susțin că legea care ar rezolva această problemă zace în Parlament. În prezent, un funcționar public cu studii su­perioare este plătit la nivelul unui mun­citor, a spus Cosmin Enescu, pre­ședintele Sindicatului Egalitatea al Funcționarilor Publici.
„Vom întrerupe activitatea, adică nu va mai funcționa niciun serviciu de la nivelul instituțiilor prefectului din toată țara. Va dura până se vor rezolva revendicările noastre. Instituția Prefectului a devenit Cenușăreasa administrației. Un func­țio­nar de la o prefectură cu studii supe­ri­oare este la nivelul unui muncitor cali­fi­cat de la o primărie, care nu are nici un fel de studii. Muncitor calificat poate să fie cel care păzește primăria după ce se termină programul. Or, așa ceva nu se poate. Am ajuns la capătul răbdării”, a spus liderul sindical.
Angajații spun că vor boicota viitoarele alegeri, în caz că nu primesc salarii mai mari. Prefectul de Hunedoara a declarat că respectă decizia organizației sin­dicale.