FlashSport

Alt nume, aceeaşi popularitate

Ciprian Marinuţ

Ediţia 2010-2011 a celei mai vechi competiţii de fotbal amatori din judeţ va demara, sâmbătă, 21 august, sub noul nume de Campionatul „RealSport” de Minifotbal Amatori Deva. Competiţia organizată şi găzduită de CS Real-Sport aliniază la start 38 de echipe şi rămâne astfel cea mai populară şi mai puternică întrecere de fotbal amatori din judeţ.

Noutăţile campionatului

Organizatorii au decis să abordeze noul sezon nu doar cu un alt nume, ci şi cu un nou format şi cu multe modificări de regulament, pentru a elimina neajunsurile ultimei ediţii. Astfel, au fost admise la tragerea la sorţi numai echipele invitate şi evident, nu au primit oferta de a participa în campionat trupele certate cu disciplina sau suspectate de jocuri de culise. Chiar şi aşa, în competiţie au fost acceptate 38 de formaţii, dintre care 14 sunt noi sau vor juca sub un nume nou. Ca de obicei, inventivitatea celor care botează echipele e tipic românească, dovadă că avem echipe cu nume de bar (Bamboo, FC Săgeata Bar) sau cu nume de renume, precum Pera BMW, Paloma, Sporting, Liverpool, Primavera, Liceenii etc. Întrecerea se va disputa după un nou sistem competiţional. Pentru început, cele 38 de participante au fost împărţite prin tragere la sorţi în două serii de câte 19 formaţii, în care se vor disputa 17 etape, fiecare cu fiecare. Primele 10 clasate din fiecare serie se vor califica în Superliga RealSport, iar cele de pe locurile 11-19 vor juca în Liga RealSport. Cele 20 de echipe din Superligă vor evolua într-un sistem competiţional cu cinci grupe, după care se vor disputa jocuri de clasament, similar cu cele din competiţiile handbalistice. Tot sistemul a fost gândit pentru a împiedica manevrele, aranjamentele şi blaturile.

Plus de disciplină

Delegaţii echipelor au fost informaţi că au apărut modificări la regulament. Scopul lor este de a creşte gradul de disciplină, pentru a elimina abaterile de la sportivitate şi a avea parte de un fotbal de plăcere. „În teren vor avea acces numai jucătorii şi un antrenor, fără prieteni, iubite sau rude. În plus, s-a introdus plata cartonaşelor roşii, pentru că pe români, dacă nu-i arzi la buzunar, nu acceptă regulile. Noi nu vrem banii jucătorilor, ci vrem disciplină”, a spus Adrian Radu, membru al Comisiei de Organizare şi Disciplină. „Prin modificările de regulament, ne dorim să-i protejăm pe participanţi şi să le oferim posibilitatea să joace fotbal de plăcere”, a spus Attila Takacs, preşedintele CS RealSport Deva.

Premii atractive, concursuri surpriză

Ca de obicei, premiile puse la bătaie de organizatori sunt atractive. Câştigătoarea campionatului va fi recompensată cu 3.000 lei, cupă, medalii, diplomă, tricouri de campioană şi dreptul de participare la faza naţională. Ocupanta locului secund va încasa 2.000 de lei, echipa de pe locul trei va primi 1.500 de lei, iar formaţia de pe locul IV va obţine 800 de lei, plus cupe, medalii, diplome şi mingi.

Se vor mai acorda trofeul fair-play (300 de lei), titlul de cel mai bun jucător (200 de lei) şi trofeul de cel mai bun portar (200 de lei). Totalul premiilor oferite pentru cele doua ligi se ridică la suma de 14.000 lei. Pe lânga premii, pe durata campionatului, se vor desfăşura concursuri de jonglerii cu mingea, cel mai frumos gol înscris, cea mai frumoasă fază, cea mai interesantă fotografie şi tombola campionatului.

Programul etapei I

Seria I, sâmbătă, 21 august: ora 14.00: Alfa Team Cristur – Sporting Deva; A.S. Electroconat – Golden Team; ora 15.00: Liverpool – FC. Alsicon; Quasar Deva – Paloma; ora 16.00: Bamboo – FC Săgeata Bar; Autonet Deva – Sews Deva II; ora 17.00: Alaska – AVS Deva; ora 18.00: Avantaje II – Pera BMW, Full GSM – Boromir; S.L. Gaz Metan Deva – stă.

Seria II, duminică, 22 august: ora 10.00: Ozana – Primavera, FC. Cristur – Sews Deva I; ora 11.00: Voinţa Vălişoara – Grawe Deva, Continental – Azaria; ora 12.00: D.P.D. – C.S.S. Honved Deva; OMV Hunedoara – C.F.R.; ora 13.00: AS. Inter Deva – E.FC Anonimii; Liceenii – Young Boys; ora 14.00: Vulturii – Avis III; AS Partizan Deva – stă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura