ActualitateFlash

Alpinistul Adrian Ahriţculesei a cucerit Mount Sidley din Antarctica şi a finalizat „Circuitul celor 7 vulcani”

Alpinistul Adrian Ahriţculesei a reuşit să cucerească vârful Mount Sidley (4.285 m), din Antarctica, şi să finalizeze astfel „Circuitul celor 7 vulcani”, devenind primul bărbat din România care îşi înscrie în pal­mares o asemenea performanţă, a anunţat managerul sportivului, Adrian Ştefan Jurca.

Produs pe comandă specială

„Am primit un mesaj de la Adrian, în care ne transmite că a ajuns în vârf şi că este bine, să­nătos. Meritul este, în totalitate, al lui. Per­for­manţa sa a fost stabilită, cel mai probabil, miercuri dimineaţa. În mesaj scrie că se află în tabăra de la 3.200 de metri. Le mulţumim tuturor celor care au contribuit la această reuşită”, a declarat managerul sportivului.
Reuşita sportivului de 38 de ani, din Petroşani, survine după câteva zile în care membrii expediţiei internaţionale din care face parte au fost blocaţi în baza Union Glacier din Antarctica, din cauza viscolului şi a vântului care a suflat cu peste 100 de km/h.
Alpinistul Adrian Ahriţculesei a plecat, pe 4 ianuarie, spre Antarctica, unde şi-a propus să cucerească Muntele Sidley (4.285 m) şi să încheie astfel „Circuitul celor 7 vulcani”. Tânărul din Petroşani, a ajuns pe 6 ianuarie în oraşul Punta Arenas, din Chile, unde s-a întâlnit cu organizatorii expediţiei din Antarctica. Alpinistul a dus cu el două bagaje a câte 20 de kilograme, în care a aşezat echipamentul necesar pentru a putea rezista la temperaturile de la Polul Sud. Echipamentul, de la geacă până la sacul de dormit, a fost produs pe comandă specială în România.
Expediţia a fost prevăzută să aibă loc în perioada 6-21 ianuarie, iar costurile ei se ridică la aproximativ 70.000 de dolari. Adrian Ahriţculesei se va întoarce în ţară pe 24 ianuarie.
Absolvent al Facultăţii de educaţie fizică şi sport din Timişoara, alpinistul lucrează ca optometrist la o firmă din Petroşani.
„Circuitul celor 7 vulcani” presupune esca­la­darea celor mai înalţi vulcani de pe cele şapte continente, iar Adrian Ahriţculesei a reuşit să cucerească vârfurile Damavand (5.609 metri) – Iran, Asia, Mount Giluwe (4.367 m) – Oceania şi Australia, Pico de Orizaba (5.636 m) – America de Nord, Elbrus (5.642 m) – Europa, Ojos del Salado (6.893 m) – America de Sud, Kilimanjaro (5.895 m) – Africa, ultimul fiind Mount Sidley – Antarctica (4.285 m). Prima femeie din România care a reuşit acest circuit a fost Crina „Coco” Popescu, în anul 2012, când avea doar 16 ani. (A.Năstase).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura