Alpiniştii dispăruţi în Retezat, găsiţi de un poliţist

20 martie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

După două zile de căutări, cei doi alpinişti din Craiova, daţi dispăruţi de colegii din grupul cu care au mers în Munţii Retezat au fost găsiţi de un poliţist aflat în timpul liber. Potrivit şefului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, cei doi au supravieţuit datorită faptului că au mers încontinuu.  

Mircea Iovăneasă (foto), poliţist din Haţeg, i-a găsit pe cei doi craioveni de 31 şi 41 de ani, în zona Barajului Gura Apelor, pe un drum forestier închis circulaţiei rutiere, între coada lacului şi cabana Rotunda. „Poliţistul i-a preluat pe cei doi bărbaţi, care se aflau într-o stare avansată de epuizare fizică (fiind în munte de mai bine de 48 de ore), în  autoturismul personal, le-a oferit hrană şi apă şi i-a transportat la sediul Poliţiei oraşului Haţeg, de unde au fost preluaţi de un grup de prieteni (cei doi au refuzat să fie transportaţi la spital)”, a transmis IPJ Hunedoara. Agentul principal de poliţie Mircea Iovăneasă s-a implicat în activităţile de căutare, deşi se afla în concediu de odihnă. Poliţistul îşi desfăşoară activitatea în cadrul Biroului Ordine Publică Haţeg, fiind angajat în structurile MAI din anul 2005.
Lipsa celor doi alpinişti de la cabana Genţiana, unde era cazat grupul cu care au mers pe munte, a fost anunţată prin 112 de sâmbătă noaptea. Alpiniştii au plecat de dimineaţă, fără să aibă telefoanele mobile la ei, pentru a face escaladă pe pereţii Vârfului Bucura şi nu s-au mai întors. Duminică, la primele ore ale dimineţii, salvamontiştii şi jandarmii montani hunedoreni au început căutările, riscându-şi propriile vieţi, dată fiind starea vremii. Căutările au fost întrerupte la orele amiezii, din cauza viscolului puternic şi a ceţii, vizibilitatea fiind extrem de scăzută şi existând riscul formării de avalanşe. Ieri dimineaţă, căutările au fost reluate, alpiniştii fiind găsiţi în jurul orei 14.00.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Un devean a fost bătut măr, iar atacatorii sunt bine mersi

Un tânăr din Deva, Elemer Daradics (foto), îşi caută dreptatea de mai multe zile, după ce a fost bătut măr...

Bulina albă, 21.03.2017

Mircea Iovăneasă, agent principal de poliţie din Haţeg Pentru că i-a găsit pe cei doi alpinişti craioveni care au fost...

Gura lumii, 21.03.2017

Vorbesc cârcotaşii prin târg că un săgetat de pe la noi a avut grijă să dea sfară în ţară, că...

Închide