Alexandra Maier, fostă campioană la atletism, un arbitru de fotbal de perspectivă

30 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

        Au mai rămas puţine zile până la debutul în noul sezon competiţional la nivelul celor două ligi, a patra şi a cincea , de fotbal, gestionate de către AJF Hunedoara, ca şi în celelalte competiţii adresate juniorilor şi copiilor.
Asociaţia a organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al judeţului un curs de formare pentru arbitri. Mulţi au fost înscrişi, dar au rămas mai puţini, deoarece participanţii au constatat că nu este, totuşi, chiar aşa de uşor să fii arbitru de fotbal. Aşa că, pentru viitorul sezon, competiţiile fotbalistice din judeţ vor fi arbitrate de câţiva dintre tinerii care au de acum experienţă şi care au trecut prin emoţiile debutului.
Ca urmare, ne-am propus ca în numerele viitoare să îi prezentăm pe câţiva dintre arbitrii tineri cu care ne vom întâlni la competiţiile fotbalistice programate pe stadioanele din judeţ.
Debutăm astăzi cu o… domnişoară arbitru, Alexandra Maier (foto), care şi-a aniversat recent ziua de naştere. A dorit să fie arbitru deoarece are o pasiune specială pentru jocul de fotbal. Încă de mic copil a urmărit meciurile de fotbal la televizor, sau în tribunele stadionului şi a comentat, apreciind fazele litigioase din partidele respective.
Reporter: Ai practicat vreun sport, înainte să obţii carnetul de arbitru?
Alexandra Maier: Am practicat atletismul timp de nouă ani, disciplină sportivă care m-a ajutat mult să mă dezvolt armonios, cu o minte sănătoasă.Am fost campioană naţională în proba de 5.000 de metri marş şi am cucerit o medalie de argint la proba de 10.000 de metri.
Reporter: Care a fost cel mai greu meci pe care l-ai arbitrat ?
Alexandra Maier: Cred că partida dintre echipele AS Victoria Călan şi CS Inter Petrila încheiată cu scorul de 2-1. Am anulat un gol în minutul 65, pentru echipa gazdă, AS Victoria Călan, la scorul de 1-0. Au fost fluiere din tribune, vociferări din partea spectatorilor, dar la final a fost ok.
Reporter: Cum e să fii.. arbitru de fotbal şi să arbitrezi meciuri în care jucătorii sunt bărbaţi?
Alexandra Maier: Recunosc că la început mi-a fost un pic greu până sa mă obişnuiesc cu fanii înfocaţi ai fotbalului, cei care ….ştiu întotdeauna toate legile jocului, chiar mai „ bine“ decât arbitrii de la televizor. Mi s-a oferit şansa de a deveni arbitru şi nu am ezitat să urmez cursurile, iar domnul Petru Spărios ne-a ghidat mie şi altor mulţi colegi tineri, primii paşi în această activitate. Îi mulţumesc şi pe această cale.( Nicolae Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mecanismul îmbunătățit de soluționare a litigiilor fiscale în Uniunea Europeană

Pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, Transparență decizională, a fost publicat, în data de 26.07.2019, Proiect Ordonanță pentru modificarea și completarea...

Gura lumii, 30.07.2019

Gurile rele au aflat despre un fapt incredibil! Cică, spun cârcotaşii pe la colţuri, un individ pe mâinile căruia este...

Bulină neagră, 30.07.2019

Cristişor Pavel, bărbat din municipiul Vulcan

Închide