Aleşii locali, trimişi la cursuri

05 IMG_8420

Nicolle Ebner

Despre tot felul de cursuri de pregătire şi specializare a funcţionarilor publici, cu scopul declarat al creşterii calităţii serviciilor oferite populaţiei, s-a tot vorbit, deci nu mai reprezintă o noutate. O premieră este, cu adevărat, oferta Federaţiei Autorităţilor Locale din România, înaintată, zilele trecute, Primăriei Hunedoara, privind instruirea consilierilor locali.

Şcoliţi la distanţă
Aleşii locali din municipiul Hunedoara ar putea fi primii participanţi ai cursului de instruire, la distanţă, adresat consilierilor locali. Federaţia Autorităţilor Locale din România (FALR) a ales să-i instruiască pe aleşii locali hunedoreni, datorită faptului că trebuie să ştie suficient de multe lucruri, din cât mai multe domenii de activitate. Singurele condiţii ce trebuie îndeplinite de către consilierii interesaţi, ţin de cunoştinţe IT – este absolut necesar să aibă la dispoziţie un calculator conectat permanent la Internet şi să deţină cunoştinţe minime de utilizare a computerului, astfel încât să primească, tot timpul, informaţiile de bază, necesare absolvirii cursului la distanţă. Cursurile durează aproximativ trei luni (şapte sesiuni de instruire), după care se va înmâna şi certificatul. Şi, pentru că termenul limită pentru înscrieri este 13 septembrie 2009, primarul municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, a propus discutarea ofertei FALR, în regim de urgenţă. Adică, în şedinţa consiliului local de astăzi. 

La vremuri noi, metode noi
Ovidiu Hada speră ca aleşii locali să nu refuze oferta de a se instrui în acest domeniu, mai ales că mulţi dintre consilierii locali sunt la primul mandat şi nu prea ştiu „cu ce se mănâncă” administraţia locală. „Peste tot în lume există administraţii locale eficiente, rentabile şi administraţii ineficiente, falimentare. Dificultăţile devin de nedepăşit, atunci când se constată evidente incompatibilităţi între valorile primarilor şi cele ale consilierilor, între cele ale administraţiei şi cele ale  populaţiei. Or, o pregătire în acest sens, nu poate aduce decât beneficii relaţiei dintre mine şi consilieri, şi toate acestea, spre mai binele comunităţii”, este de părere Ovidiu Hada.
Rămâne de văzut, dacă aleşii locali sunt de acord cu oferta de a urma cursurile de instruire, mai ales că acestea costă şi nu toţi ştiu să mânuiască un calculator.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare