Politica si administratie

Aleşii locali se ceartã şi pentru parcãri

Nicolle Ebner

În şedinţa de ieri a Consiliului Local Deva, o parte dintre consilieri şi reprezentanţi ai executivului s-au bombardat cu ironii, insulte, ajungându-se chiar la atacuri la persoană. Cele mai mari controverse le-au stârnit cele nouă proiecte de hotărâri privind realizarea unor parcări ce urmează a fi concesionate proprietarilor de autoturisme.

Oancea şi Ţonea spun veto

Cele nouă proiecte de hotărâri prevăd realizarea studiilor de fezabilitate pentru executarea unor parcări între blocuri în Deva. Primăria va aloca, de la bugetul local, pentru lucrări, peste 760.000 lei. Ieri, o comisie formată din consilieri PNL, PSD, UDMR şi un reprezentant al Biroului de Investiţii din cadrul Primăriei Deva au purces la o verificare a locurilor în care urmează să fie realizate parcările. „Am avut surpriza neplăcută de a descoperi printre viitoarele investiţii, parcări gata construite. În plus, sumele alocate sunt exorbitante şi cred că sunt umflate de cel puţin 10 ori. Dacă se vor reface studiile, voi vota, dacă nu, nu”, a declarat consilierul PNL, Florin Oancea, uitând de vremurile când era viceprimar şi toate investiţiile i se păreau în regulă. „În spatele Cinematografului Patria şi a restaurantului Dunărea, parcările sunt executate, iar acum, s-au alocat alţi bani. Adică, să se plătească, încă o dată, ce a fost deja executat şi achitat”, a declarat şi consilierul PSD, Vasile Ţonea, care a încercat să-i convingă pe ceilalţi consilieri să nu voteze proiectele.

Graba strică treaba

Numai că, domnii consilieri s-au cam grăbit cu acuzaţiile şi se pare că nu s-au informat exact despre ce este vorba. Asta, probabil, de atenţi ce sunt când vine vorba de banul public. Astfel, reprezentanţii Biroului de Investiţii din cadrul Primăriei Deva le-au explicat aleşilor că, în unele cazuri, este vorba de extinderea parcărilor existente şi de aici confuzia că se plăteşte de două ori aceeaşi lucrare. „La parcarea din spatele restaurantului Dunărea nu poate fi vorba de extindere. Fizic, nu este loc să mai realizăm încă 20 de parcări, cum apare în studiul de fezabilitate, deoarece locul liber nu măsoară mai mult de 20 de centimetri”, a atras atenţia consilierul PNL, Roxana Chişotă.

Cât despre costurile prea ridicate, specialiştii primăriei spun că parcările vor fi realizate din dale ecologice, conform normativelor europene. În plus, pentru aceste lucrări vor fi distruse mai multe zone verzi, care trebuie refăcute, de aici şi preţul mai mare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura