Aleşii locali din Deva, controlaţi de Moloţ, au boicotat şedinţa consiliului local

28 iulie 2014 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

05 DSC_0335  Natalia Bumbac
    
Şedinţa de ieri a Consiliului Local Deva  nu s-a putut desfăşura din lipsă de cvorum. Asta pentru că din cei 21 de consilieri locali au fost prezenţi doar şapte, iar pentru a se putea desfăşura şedinţa era nevoie de prezenţa a minimum 11 consilieri.

Nu-i interesează problemele cetăţenilor, ci interesele politice
Pe ordinea de zi trebuiau supuse dezbaterilor şi apoi votate nu mai puţin de 34 de proiecte de hotărâri. Printre acestea, unele de mare interes pentru o anumită categorie a  populaţiei, cum ar fi cele vizând aprobarea tabelelor cu persoanele cărora urmează să li se repartizeze locuinţe sociale, sau aprobarea cererilor depuse de tineri din municipiu, pentru  atribuirea gratuită a unor terenuri pentru construirea de locuinţe proprietate presonală. O altă problemă care trebuia analizată de către aleşii deveni era hotărârea prin care se constata încetarea mandatului de consilier local al lui Carol Panduru, ca urmare a excluderii acestuia din UNPR, partidul pe listele căruia a ajuns consilier local. Se pare că acesta a fost motivul pentru care membrii partidelor din alianţa condusă de Mircea Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean, au decis să boicoteze şedinţa de ieri. Ca urmare, primarul Petru Mărginean nu a putut face altceva decât să constate lipsa de cvorum şi să fixeze o şedinţă extraordinară pentru astăzi la ora 11.00.

Primarul Mărgineanu, acuzat că face jocurile adversarilor politici
Carol Panduru, consilier din partea UNPR, a fost acuzat de trădare atunci când a decis să voteze alături de consilierii PNL, PDL, PNŢCD, PP-DD şi PC, pentru schimbarea viceprimarului social-democrat, Ovidiu Moş. Asta, în condiţiile în care UNPR face parte din alianţa aflată la guvernare, alături de PSD şi PC, iar PP-DD a încheiat un protocol de colaborare cu PSD. Numai că, după cum se ştie, pe plan local, aici în judeţul Hunedoara, altfel se fac jocurile, în funcţie de interesele aleşilor şi, mai ales, de modul în care struneşte hăţurile baronul galben, şeful liberal de la Consiliul Judeţean.
Şi tocmai de aceea, consilierul PSD Vasile Ţonea l-a atacat în faţa presei pe primarul Petru Mărginean, acuzându-l că face jocurile adversarilor politici, pentru că n-a introdus pe ordinea de zi proiectul de hotărâre referitor la încetarea mandatului de consilier  local al lui Carol Panduru, calificând acest lucru drept un abuz din partea primarului Devei.
„Nu era pe ordinea de zi constatarea încetării din funcţie a mandatului lui Carol Panduru, iar starea de blocaj în Consiliul Local a fost generată de domnul primar. Dacă îşi respecta angajamentele politice făcute atunci când am făcut Alianţa, şi am mers în campanie, şi l-am ajutat să câştige mandatul, nu se ajungea în această situaţie. Este prea străvezie treaba, nici măcar consilierul din partidul dumnealui nu s-a prezentat la şedinţă”, a declarat Vasile Ţonea, consilier local PSD.
În replică, primarul Petru Marginean a declarat că situaţia lui Panduru urma să fie clarificată, chiar dacă nu a fost introdusă iniţial pe ordinea de zi, prin adăugarea documentului respectiv la punctul diverse, urmând a fi aprobat în timpul şedinţei.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Vasile spune:

    Ciuma galbena ucide din nou. Doar cu masuri adevarate se poate scapa de ea si viata poate intra in cursul normal.

  2. Ioan Ardeleanu spune:

    Papagali PSD isti ce sunteti. Va ia mama naibii in tara. Cam tremurati. Se vede degringolada de dincolo de ungaria. De cand il suparara-ti pe Dragnea, nu va mai e somnul lin. Ori puneti pe Pontacu plagiacu la Cotroceni sii dati lui Dragnea guvernu si PSDu’, ori opozitia va mananca. Tovarase Secretar General Ion Iliescu, ce facem tovarase ca se pare ca Pontacu-i mai prostanac chiar decat titularu’? ca de hot e mai hot cu siguranta.
    Huoo PSD, Huoo PNL, traiasca Ardealu Sfant.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 29.07.2014

Hanzi Stan, consilier PNL Deva Pentru că a lipsit de la şedinţa ordinară, de ieri, alături de ceilalţi consilieri din...

Bulina albă, 29.07.2014

Silviu Nan, primarul comunei Gurasada Pentru că a organizat Zilele Gurasadei, ediţia a XIII-a, la eveniment participând toată suflarea comunei...

Gura lumii, 29.07.2014

Vorbesc cârcotaşii că un interlop, care îşi zice  om de afaceri, din municipiul cu castel, e implicat serios în problema...

Închide