EvenimentFlash

Alertă falsă cu bombă la o şcoală din judeţ

03 alerta bombaOana Mihnea

Un elev de clasa a cincea din municipiul Hunedoara s-a ales cu dosar penal după ce a anunţat prin 112 existenţa unei bombe în incinta şcolii unde învaţă. Totul a pornit de la faptul că acesta nu a învăţat şi a vrut să scape de o teză.

Glumă cu consecinţe penale
Ieri dimineaţă, aproximativ 15 poliţişti, pompieri, jandarmi şi pirotehnişti ai Serviciului Român de Informaţii au intervenit la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu“ din Hunedoara, în urma unui apel fals prin 112. Minorul de doar 13 ani, elev în clasa a V-a, a sesizat autorităţile despre existenţa unui material explozibil aflat în incinta şcolii, folosind o cartelă PrePay. În timpul orelor de curs, după ce s-a cerut la toaletă, elevul a apelat numărul de urgenţă 112 pentru a anunţa prezenţa unei bombe în şcoală şi s-a prezentat drept Kevin, un nume de asemenea fals.
Chiar şi în cazul unei alarme false, echipele de intervenţie sunt obligate să se prezinte la faţa locului şi să ia în cel mai scurt timp măsurile de siguranţă. Aproximativ 1.000 de elevi şi profesori au fost evacuaţi din clădire, iar zona a fost izolată pentru o oră, timp în care au fost făcute cercetările necesare. După ce s-a dovedit că nu există nici un pericol, băiatul a fost dus la audieri la sediul IPJ Hunedoara, unde a recunoscut că a făcut o glumă, iar poliţiştii au deschis în cauză un dosar penal, care urmează să fie înaintat la DIICOT-Biroul Teritorial Hunedoara pentru luarea măsurilor care se impun. La Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu“ nu s-au mai ţinut ieri orele de curs după gafa făcută de băiat, acestea urmând a fi reluate astăzi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura