Alegerile de la Federaţia Română de Fotbal. Burleanu învinge clar şi rămâne preşedinte!

18 aprilie 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Ieri au fost organizate alegeri pentru staff-ul care va conduce forul român de fotbal pe următorii patru ani. Răzvan Burleanu (foto), Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş şi Ilie Drăgan au candidat pentru funcţia de preşedinte.

Membrii FRF s-au prezentat cu stil la sediul din strada Vasile Şerbănică. Parcarea de la Federaţia Română de Fotbal s-a transformat într-un adevărat parc auto încă de la primele ore ale dimineţii, când şi-au făcut apariţia primele persoane.
Oamenii de fotbal au anticipat că bătălia se va da între Lupescu şi Burleanu, câştigătorul urmând a se decide la fotofiniş, deşi ambii favoriţi şi-au exprimat, în ultimele zile, crezul că se vor impune detaşat şi că nu va mai exista turul al doilea. Răzvan Burleanu a pretins că va continua să conducă Federaţia Română de Fotbal şi după 18 aprilie. „Ceea ce mă face să fiu încrezător este că din 2014, peste 100 de membri afiliaţi mi-au dat votul lor. Deci şi acum mă bazez pe votul lor. Consider că, în proporţie covârşitoare, cei 255 de alegători sunt independenţi. Nu am găsit în programul lui Lupescu o singură idee care să contribuie la dezvoltarea fotbalului românesc“, a declarat el.
Acelaşi optimism l-a arătat şi Ionuţ Lupescu. “Eu sunt sigur că vom câştiga din primul tur. Spun asta după discuţiile pe care le-am avut cu membrii votanţi. Unii au fost mai timizi, alţii au fost ofensivi. Unii m-au privit în ochi, alţii nu. Eu sunt pesimist şi zic că voi obţine 65-70 la sută din voturi. Colegii sunt mai optimişti”, a fost declaraţia fostului număr 5 de la Bayer Leverkusen.
Candidaţii au beneficiat, de câte 10 minute pentru discurs, timp în care au fost obligaţi să-şi comprime toate ideile din program. Procedura de votare, publicată marţi seară pe site-ul FRF, a fost modificată! Potrivit mecanismului apărut pe situl FRF, buletinele nu mai trebuie semnate, ci doar ştampilate!!!!! La Casa Fotbalului sunt prezenţi, în această dimineaţă, patru reprezentanţi ai FIFA şi UEFA, pentru o bună desfăşurare a alegerilor. Apariţia lor în Bucureşti stabileşte un caz unic în Europa, la un eveniment de acest gen. Pentru că nu are voie în sala „Nicolae Dobrin“, Ionuţ Lupescu a fost invitat în Sala de comisii şi şedinţe a FRF. „Kaiserul“ e însoţit de Mircea Lucescu, Cristi Chivu, Florin Răducioiu şi Ionel Ganea.
„Suntem o echipă unită, forţa reală a fotbalului românesc. Am dezvoltat proiecte pe care trebuie să le continuăm. Am pus fotbalul pe primul loc. Suntem pregătiţi să continuăm împreună proiectele pe care le-am început. Nu mai avem această piatră de moară legată de picioare, ştim ce avem de făcut şi trebuie să mergem mai departe“, a spus Burleanu în susţinerea programului său.
La ora 16.42 a venit şi anunţul comisiei de validare a voturilor: Răzvan Burleanu a câştigat alegerile din primul tur! Din cei 305 electori prezenţi,168 au votat pentru continuitate, 78 i-au dat votul lui Lupescu şi şase lui Marcel Puşcaş, ei fiind cei care au dorit o schimbare.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ealocin spune:

    Ionut lupescu s-a inscris in cursa doar cu o luna inainte de alegeri (?) . Burleanu si ai lui nu au avut timp sa-l bage la puscarie ca pe Gica Popescu ! Sistemul merge inainte ! 🙂 🙁 🙁

    Ca si in cazul lui Basescu (sistem) i-a ciuruit !
    Alt suburban ! 🙁 🙁

  2. Paul Rusescu spune:

    Hai să fim serioși. Burleanu l-a băgat în pușcărie pe GP ? S-a amestecat cu frații Becali, adică în lături și l-au mâncat porcii. Plus că nu poți fi concomitent și domn și hoț așa cum vrea și acum Gică Popescu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Noi tarife pentru telecabina de pe Dealul Cetăţii Deva

Pe site-ul Primăriei municipiului Deva se află afişat un proiect de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru o călătorie cu telecabina...

Fără gaz metan, Termocentrala Mintia dă totuşi apă caldă devenilor

Ieri, după ce a fost oprită furnizarea gazului metan la Termocentrala Mintia, o delegaţie a CEH a mers la Mediaş,...

Senatoarea Carmen Hărău a fost validată preşedinte al CECCAR Hunedoara

Sâmbătă, 14 aprilie 2018, senatoarea Carmen Hărău (foto) a fost validată, în Conferinţa Naţională a CECCAR, în funcţia de preşedinte...

Închide