ALDE vrea doar candidaţi cu studii superioare pentru primãriile urbane

05-Marian-MunteanNatalia Bumbac

ALDE Hunedoara mai are la dispoziţie aproximativ trei săptămâni pentru a pune la punct listele cu candidaţii la alegerile locale. Asta, după ce la şedinţa Biroului Permanent Naţional din 25 ianuarie de la Bucureşti s-a hotărât ca până la mijlocul lunii februarie să fie stabiliţi toţi candidaţii. De asemenea, liberalii conduşi de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin vor trebui să respecte anumite criterii în ceea ce priveşte selecţia candidaţilor.
„La şedinţa BPN s-au stabilit anumite criterii privind selecţia candidaţilor la alegerile locale. Unul dintre ele este ca toţi candidaţii la primăriile de localităţi urbane să aibă studii superioare. Să fie persoane cu notorietate profesională. Vor avea prioritate şi la primăriile comunale candidaţii cu studii superioare. Se vor putea face derogări de la aceste criterii, ALDE nefiind un partid mare, cu mulţi membri. Tot la Bucureşti s-a stabilit ca până la 15 februarie să avem toate listele de candidaţi complete. Noi ne-am propus să facem acest lucru până în 8 februarie. Desemnarea candidaţilor este strict atributul organizaţiilor judeţene, conducerea centrală a partidului neavând nici o implicare în acest sens. Un alt obiectiv este să găsim candidaţi pentru consiliul judeţean care să fie din toate zonele judeţului, astfel încât cetăţenii care ne vor da votul să fie cât mai bine reprezentaţi în acest for de conducere al judeţului. Obiectivul realist pe care ni l-am propus este să obţinem un scor de 15 la sută la alegerile locale”, a afirmat Marian Muntean (foto), copreşedintele ALDE Hunedoara. Acesta a mai spus că un alt criteriu stabilit la şedinţa BPN al ALDE este ca pe listele cu candidaţi să aibă prioritate consilierii locali şi judeţeni în funcţie. Marian Muntean a mai precizat că va face un inventar al aleşilor în funcţie la nivel de judeţ, inclusiv a celor care urmează să li se alăture de la alte formaţiuni politice.

6 comentarii la „ALDE vrea doar candidaţi cu studii superioare pentru primãriile urbane

 • 27 ianuarie 2016 la 9:47
  Permalink

  Hopa, ce consilieri a propulsat ALDE la alegerile locale ? Criteriile acestea cu studiile superioare sunt praf în ochii lumii. Greutatea cea mare va fi pentru ALDE să…recruteze candidați, mai ales la comune. Varianta cu studiile superioare este ceva de domeniul ridicolului. Va înfdepătrta electoratul de ei deoarece se perpetuează o idee a ceaușismului: antipatia față de intelectuali.

 • 27 ianuarie 2016 la 9:51
  Permalink

  Praf in ochii alegatorilor! Facultatile particulare nu pot fi numite facultati!

 • 27 ianuarie 2016 la 13:31
  Permalink

  1. Pt. dl. Marean Munteanu
  Domnule Munteanu asteptam sa apareti cu masute si adeziuni in piete, ca-n orasele judetului nu prea se stie de ALDE’ matale si nici de vreo doctrina, statut, ceva.

  2. Pt. liberali (in general, nu pt. cel de mai sus).
  Domnilor tot PNL ul Deva da lectii celor de la ALDE ? incepand cu dl. Molot ?
  Pai dvs care PNL sunteti, aripa PDL sau aripa veche ? Ca se pare ca atunci cand nenea Marean era la voi nu reusira-ti sa-l instruiti, acu’ ce mai aveti cu el ?
  Instruiti domnilor mioarele proprii, caci cu ALDE Alinuta sau dl Vasilica nici voi nu prea faceti mare branza. Succesuri in alegeri bunicutilor din PNL.

  (cati candidati aveti sub 60 de ani ??? de ex. in „fieful” din Tara Hategului )

 • 27 ianuarie 2016 la 16:41
  Permalink

  Nu stiu care liberali i-au lustruit si ce i-au lustruit lui MM. Si pentru ce ? Cred ca nimeni nu i-a lustruit nimic. Apoi, MM a plecat din PNL spunand ca nu se mai regaseste in acest partid. Nu a fost exclus. Deci, afirmatia cu nepretuita valoare a lui MM este una hilara. Nici MM, nici ALDE nu au nici o valoare politica. Alegerile o vor demonstra atat la nivel de judet HD, cat si la nivel national. Mai vorbim.

 • 27 ianuarie 2016 la 21:31
  Permalink

  Studiile superioare?In primul rand,facultatile sunt fabrici de diplome,a dat agramatul banul si are studii superioare!In alta ordine de idei,presedintele P.E.nu are nici bacalaureatul!In esenta, conteaza cat esti de capabil,nu niste cartoane luate pe bani,cu care poti cel mult sa te stergi la c-r!

 • 27 ianuarie 2016 la 22:25
  Permalink

  intelectualul asta de mare clasa constatam cu totii ca si-a pus in cap (el sau unchiu consultant molot) sa distruga total ceea ce ar fi putut fi ALDE… vorbeste numai pe subiecte populare si de succes la public,le nimereste la marele fix. vai si amar de cei care nu se lasa pana nu arata lumii cat sunt de ‘destepti’si cate facultati au. cine nu-l cunoaste pe transportatorul secolului, care pare ca a trecut de la sicrie pe roti la ozn-uri, of, of, marean si studiile, vaca si chilotii. e clar ca in autobuz la marean nu te mai urci cu bilet, arati diploma.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.