Albena, perla litoralului bulgãresc

hotel_slavuna_albena_litoral_bulgaria_5_1Albena este una dintre cele mai frumoase staţiuni de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre.
Din mai, până în octombrie
Staţiunea Albena este situată la aproximativ 30 de km la nord de Varna şi la doar 12 km sud-vest de Balcik, o altă destinaţie estivală preferată de foarte mulţi români. Din Deva până în Albena sunt 672 de kilometri şi se poate ajunge cu autoturismul fie pe ruta Sibiu, Piteşti, Târgovişte, Giurgiu, Ruse, Varna, fie prin Bucureşti, Constanţa, Vama Veche şi Balcik.
Albena se află într-un golf curat al Mării Negre şi este înconjurată de un peisaj pitoresc. Cu plajele sale îngrijite, cu nisip fin şi foarte curate, cu apă clară şi ferită de orice animale periculoase, în Albena veţi putea petrece o vacanţă perfectă pe litoral, din luna mai până la începutul lui octombrie.
Staţiunea este una cu standarde de cazare ridicate, aici putând găsi hoteluri foarte bune. Albena este locul în care marea întâlneşte nisipul fin, pentru a vă oferi o vacanţă de neuitat. Mare, plajă, viaţa de noapte, baruri, restaurante, posibilităţi de practicare a sportului, tratamente de înfrumuseţare, orice aţi căuta puteţi găsi în Albena.
Aproape 15.000 de locuri de cazare
Pe litoralul din Bulgaria, în Albena, veţi găsi o lume a serviciilor de calitate pentru turiştii de toate vârstele, plaje cu nisip fin, mare cristalină şi agitaţie sau linişte, exact atât cât trebuie. Albena are câte ceva pentru fiecare turist care alege să-şi petreacă câteva zile de vacanţă aici.
Hoteluri şi complexe turistice sunt amplasate într-un cadru natural plăcut, fie chiar pe plajă sau pe dealurile din apropiere, ceea ce oferă o privelişte deosebită spre mare. În total există aproape 15.000 de locuri de cazare în peste 40 de hoteluri, cinci sate de vacanţă şi un camping. În Albena, există un hotel de patru stele, 17 hoteluri de trei stele şi 22 de hoteluri de două stele. Staţiunea însă se află într-o continuă modernizare, pentru a putea oferi turiştilor ce aleg Albena ca destinaţie de vacanţă, un sejur cât mai plăcut cu putinţă.
Peste 100 de localuri de toate categoriile
În Albena există peste 100 de localuri unde se poate servi mâncare. Acestea sunt extrem de diversificate; de la restaurante de lux până la fast food-uri şi mici chioşcuri situate chiar pe plajă. Există de asemenea o mulţime de discoteci, baruri, taverne şi terase cu specific local dar şi restaurante cu specific indian sau chinezesc. Din acest punct de vedere, în Albena poate mânca bine orice turist, indiferent de bugetul pe care-l are la dispoziţie.
Un hotel cu spa şi centru de recuperare deschis de-a lungul întregului an este Hotel Dobrudja ce dispune de personal medical calificat şi care pune la dispoziţia turiştilor peste 120 de proceduri medicale care se folosesc de factorii naturali ai zonei.
Există în această staţiune o mulţime de piscine, săli de bowling, posibilitatea de a practica ski-ul nautic şi alte sporturi acvatice, tenis, mini-golf, volei pe plajă, călărie, şcoală de scufundări şi multe alte modalităţi de petrecere a timpului liber.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare