Sport

Alba-neagra cu retragerea Minerului Lupeni

Ciprian Marinuţ

Oficialii echipei Minerul Lupeni iau în calcul renunţarea la retragerea din campionatul ligii secunde, întrucât, dacă abandonează, clubul riscă să fie retrogradat până în Liga a IV-a, fără drept de promovare în următorii cinci ani.

Abandon costisitor
Reprezentanţii „lupilor negri” au realizat că  retragerea echipei din campionat îi poate costa mai mult decât ar plăti pentru menţinerea ei în competiţie. „Arsă” de criza financiară, care a lăsat-o sezonul trecut fără mai multe echipe, FRF a suflat şmechereşte şi legal în …regulament, dovadă că acum, abandonul se pedepseşte drastic. „Trebuie neapărat să vorbim cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, pentru că din câte am înţeles, s-a schimbat iar peste noapte câte ceva în regulament. Dacă ne vom retrage, riscăm să retrogradăm două divizii mai jos şi să nu mai avem drept de promovare cinci ani de zile, lucru care nu ne-ar conveni”, a declarat preşedintele echipei din Lupeni, Mihai Basarab.
„Treziţi” de aceste noi informaţii, e foarte probabil ca minerii să fie obligaţi să se răzgândească şi să renunţe la abandon, deşi primarul Cornel Resmeriţă a anunţat oficial şi irevocabil că va retrage echipa din campionat. Există mai multe variante de a continua cu costuri reduse: prezentarea la meciuri cu echipe de juniori, aducerea unor fotbalişti şi antrenori ieftini etc. La nivel de zvon, a apărut şi posibilitatea, neagreată însă de FRF, ca o echipă din Liga a III-a să preia locul „lupilor negri”. Mai multe cluburi şi-au anunţat intenţia de a prelua locul Minerului Lupeni, după ce au auzit că acesta poate fi luat gratis. Pe lista celor interesaţi, se află FC Drobeta Severin şi Chimia Brazi. În orice caz, continuarea competiţiei ar asigura măcar un loc în eşalonul trei, obiectiv minim dorit de Minerul Lupeni.

Ar putea efectua deplasarea la Oradea
Ca dovadă că FRF nici nu se gândeşte să admită abandonul minerilor, echipa din Lupeni a fost programată pentru meciul de sâmbătă, de la Oradea, cu FC Bihor. În plus, surse din cadrul clubului din Valea Jiului, susţin că jucătorii au fost totuşi anunţaţi ca astăzi de la ora 16:00, să revină la antrenamente, deşi luni şi marţi, pregătirea a fost suspendată. „Ne-am dori foarte mult ca Minerul să nu se desfiinţeze. Ar fi păcat să nu mai avem nici o formaţie din valea Jiului în liga secundă. De asemenea, ne dorim să mergem la Oradea şi să câştigăm să facem o surpriză frumoasă”, au afirmat jucătorii lupeneni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura