Sport

Alb şi negru în amicale, gri la finanţe

Ciprian Marinuţ

Minerul Lupeni, unica echipă hunedoreană din Liga a II-a, a avut prestaţii oscilante în cele două meciuri amicale susţinute până acum şi a fost obligată să-şi amâne plecarea în cantonament, din cauza… crizei financiare.

Caută formula ideală

Cu fostul dinamovist Ionel Augustin pe post de nou antrenor şi cu un lot încă în formare, Minerul Lupeni este la momentul reinventării. Tehnicianul testează jucători noi, caută să îi plaseze pe cei vechi pe posturile unde au cel mai bun randament şi încearcă diverse formule de echipă. În acest proces de căutări, „lupii negri” au pierdut, scor 0-4, primul joc amical, cel cu Pandurii Tg. Jiu, şi au câştigat, în al doilea meci de verificare, scor 2-1, în faţa tinerei echipe a Jiului Petroşani. Eşecul din partida cu Pandurii e perfect explicabil, atât prin prisma diferenţei de valoare între cele două formaţii, cât şi din perspectiva momentului în care s-a disputat meciul. Programat la doar trei zile după moartea antrenorului secund Iosif Rus şi a tatălui portarului Adrian Pascal, jocul a fost la discreţia Pandurilor, întrucât, minerii erau cu moralul la pământ. În partida cu Jiul, echipa lupeneană s-a impus cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de Câmpeanu şi Robert Cristian. Amicalul a fost la discreţia „lupilor negri”, deşi în prima repriză, Jiul a reuşit să conducă, întrucât trupa antrenată de Ionel Augustin a început cu rezervele. „Am dominat jocul şi am ratat mari ocazii de gol. Diferenţa de scor putea fi mai clară”, a spus managerul sportiv al Minerului, Vasile Stafie.

Cantonament amânat de criză

Antrenorul Minerului, Ionel Augustin, a programat pentru începutul acestei săptămâni plecarea într-un stagiu de pregătire centralizată. Din păcate, „minerii” au fost nevoiţi să îşi amâne cu câteva zile plecarea, din cauza crizei financiare. „La Herculane nu mai sunt locuri, iar la noi, în Parâng, costă prea mult. Mai amânăm puţin plecarea. E criză, trebuie să fim şi noi înţeleşi, că nu le putem rezolva pe toate. Dacă mergem la Herculane, trebuie ca jucătorii să stea câte trei-patru în cameră, lucru cu care antrenorul Ionel Augustin nu este de acord. Dacă până la urmă nu avem încotro, vom rămâne şi la Lupeni. Şi aici avem condiţii bune de pregătire, nu este neapărat nevoie să plecăm departe de casă”, a declarat preşedintele Minerului, Mihai Basarab. Oficialul a mai afirmat că lotul echipei este conturat doar în proporţie de 50 la sută.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura