EvenimentFlash

Alarma anti-efracţie anunţă alarmă falsă

Livia Botici

Într-o singură zi, poliţiştii hunedoreni au avut parte de două intervenţii în forţă, prima dată pentru că cineva „a spart” un bancomat din Deva, iar a doua oară, pentru că o altă persoană a intrat prin efracţie într-un bar din Orăştie. Din fericire, la faţa locului, ambele incidente s-au dovedit a fi alarme false, cu toate că oamenii legii fuseseră alertaţi de sistemele de supraveghere şi securitate ale celor două locaţii.

Nervos pe bancomat
Primul incident s-a petrecut duminică seara, la sediul unei bănci din centrul municipiului Deva. La ora 19, jumătate, oamenii legii au fost sesizaţi de faptul că, în incinta unităţii bancare, la unul dintre ATM-uri s-a declanşat alarma anti-efracţie. Înarmaţi cu ustensilele necesare pentru prelevarea amprentelor şi urmelor lăsate la locul faptei de presupuşii hoţi, criminaliştii au ajuns imediat la sediul băncii. Aici, surpriză. Nimic nu dispăruse, caseta valorică era la locul ei şi singura neregulă descoperită era aceea că rama metalică din dreptul tastaturii bancomatului era deplasată. „Situaţia a fost clarificată de înregistrările video, care au surprins un client al unităţii bancare în timp ce încerca să-şi verifice contul. Introducând cardul în ATM de mai multe ori şi nervos pentru că acesta nu intra, bărbatul l-a împins mai tare, moment în care partea superioară a aparatului a sărit din sistemul de prindere. Atunci, alarma s-a declanşat şi, speriat, omul a luat-o la fugă”, a declarat comisarul şef Cristian Horvat, şeful Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Deva.

Vroia să mai bea
La distanţă de numai cinci ore, o altă alarmă îi alerta pe oamenii legii. De această dată, sistemul anti-efracţie al unui bar din Orăştie semnalase pătrunderea unei persoane în interiorul localului, care era închis. Ajunşi imediat la faţa locului, poliţiştii au descoperit că înăuntru, un bărbat de 26 de ani, din localitate, aflat în stare avansată de ebrietate, vroia să mai consume câteva pahare de băutură, şi aştepta pe cineva care să-l servească. Surprinzător, din interiorul barului, patronii nu au reclamat nici un furt.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura