Actualitate

Ajutor pentru carieră

Livia Botici

Un proiect, de la care se aşteaptă să aibă ca rezultat o pregătire eficientă pentru tineri, în vederea introducerii pe piaţa muncii, este în plină desfăşurare în cinci licee din judeţul Hunedoara.

300 de liceeni cooptaţi
„Pregătire activă – integrare reuşită pe piaţa muncii”. Acesta este proiectul care vizează, după cum îi spune şi numele, o integrare cu succes în câmpul muncii a absolvenţilor liceelor cu profil tehnologic din judeţul Hunedoara. Liceele pilot selectate pentru a face parte din proiect sunt: Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva, Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva, Grupul Şcolar de Arte şi Meserii „Ion Mincu” Deva, Colegiul Tehnic Feroviar „Anghel Saligny” Simeria şi Colegiul Economic „Hermes” Petroşani. Un număr de 15 societăţi comerciale s-au arătat dornice de a face parte din proiectul finanţat din Fondul Social European, dintre acestea, cele mai cunoscute fiind Electrocentrale Deva, Sews România şi Reva Simeria. În decursul a şase luni, au fost încheiate, pentru elevii de clasa a XI-a şi a XII-a, 300 de contracte de practică, cu ajutorul cărora, tinerii au putut testa şi învăţa modul în care se operează într-o companie. „Principalele noastre obiective sunt consilierea şi orientarea elevilor către o carieră. Ideea ne-a venit datorită faptului că angajatorii cer prea multe competenţe, în comparaţie cu cele deprinse, de tineri, din şcoală. Vrem să îi ajutăm să conştientizeze ce presupune munca şi sunt convins că acest proiect creează o bază pentru angajarea din viitor”, a declarat Marius Ioan Cireş, manager proiect.
Din proiect au făcut parte şi 20 de tutori de practică şi cinci consilieri de carieră, care au îndrumat elevii în alegerea unei cariere profesionale, pentru o inserţie ulterioară pe piaţa muncii. Proiectul va continua în următoarele 12 luni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.