ActualitateFlash

Agenția Națională a Funcționarilor Publici a cerut anularea concursului pentru postul de director al AJOFM Hunedoara. Șefa AJOFM Hunedoara riscă să-și piardă funcția

Sorina Popa

Directorul executiv al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Hune­doara, Georgeta Tomuța (foto), riscă să-și piardă postul obținut prin concurs. De ce? Agenția Na­țională a Funcționarilor Publici (ANFP) a cerut instanței anularea concursului susținut și de Tomuța pentru postul de șef al AJOFM Hu­ne­doara.

 

Patru posture reclamate
În luna iulie 2021, ANFP a formulat 8 acţiuni în instanţă, ca urmare a identificării unor nereguli în aceea ce privește aplicarea prevederilor legale privind funcția publică. Astfel, ANFP a solicitat constatarea nulității de drept a 4 concursuri de re­crutare organizate în vederea ocupării func­țiilor publice de conducere vacante de director exe­cutiv ale Agențiilor Județene pentru Ocu­pa­rea Forței de Muncă Giurgiu, Hunedoara, Neamț și Tulcea, organizate fără a se stabili tematica de concurs. Totodată, Agenția cere anularea actelor administrative emise de președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru numirea în funcțiile publice de conducere pentru care s-au organizat concursurile, a per­soanelor declarate „admis”.

 

În sistem din 1992
Reamintim că Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM a organizat un concurs de recrutare pentru postul de director executiv, iar în județul Hunedoara, Georgeta Tomuța, care ocupa funcția de director executiv interimar din luna ianuarie a anului 2020, a fost singura care s-a înscris la acest concurs. Ea a obținut un punctaj de 181,4 puncte, din 200 posibile., Georgeta Tomuța declara, la scurt timp după ce a luat exa­menul că a avut emoții, dar doar pentru nota pe care o va lua, nu că nu va trece de concurs cu bine.
Georgeta Tomuța lucrează în sistem din anul 1992.
Concursul a constat într-o probă scrisă și un interviu.

 

Sentința poate fi atacată cu recurs
Dosarul pe care l-pa deschis ANFP Georgetei To­muța și, implicit, ANOFM, s-a judecat la Tri­bu­nalul București, Secția II de Contencios Admi­nis­trativ și Fiscal.
În 10 noiembrie 2021, instanța a decis: “Solutia pe scurt: Respinge excepțiile lipsei calității pro­cesuale active a reclamantei, excepția lipsei de interes, excepția lipsei calității procesuale pasive a AMOFM. Admite acțiunea. Anulează concursul de recrutare organizat de pârâta ANOFM în data de 6.05.2021 – proba scrisă în vederea ocupării funcţiei publice de conducere vacante de di­rector executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocu­pa­rea Forţei de Muncă Hunedoara. Anulează or­dinul nr.196/10.05.2021 emis de ANOFM. Cu re­curs în termen de 15 zile de la comunicare. Ce­rerea de recurs se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a CAF. Pronunţată azi, 10.11.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.
Dacă directorul executiv al AJOFM Hunedoara va pierde și recursul procesului, atunci va pierde și funcția de șef al Agenției.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura