Aflat în pușcărie, „Măgeană” a pus la cale incendierea locuinței fostului socru

usa_replicaonline_ro_16049800Oana Mihnea

În noaptea de joi spre vineri, puţin după orele 24.00, un bărbat de 55 de ani, din municipiul Deva, a sunat la poliţie ca să anunţe că cineva i-a dat foc la uşa apartamentului. Cercetările au scos la iveală un plan diabolic, venit chiar din partea fostului ginere al bărbatului.

S-a folosit de trei complici
Din fericire, în momentul incendierii, nu se afla nimeni în locuinţă. Noroc a mai fost că focul a fost observat de vecini, care au chemat-o pe sora proprietarului şi au ajutat la stingerea incendiului, până au venit pompierii. Flăcările au cuprins doar uşa de la intrare şi a afectat câteva bunuri aflate pe holul apartamentului.
Fiind vorba despre o incendiere intenţionată, poliţiştii au început cercetările în acest caz, pentru a afla de unde a pornit totul. La scurt timp, firul întâmplării a fost descoperit, iar deveanul avea să afle că individul care se află în spatele intenţiei criminale este chiar un fost membru al familiei sale. Practic, cei care au incendiat uşa apartamentului sunt trei bărbaţi de 24, 27 şi 32 de ani, toţi trei din municipiul Hunedoara. Aceştia au fost instigaţi să dea foc uşii de la apartamentul respectiv de către hunedoreanul Eugen Nicolae Moisă, zis „Măgeană“, fostul ginere al proprietarului locuinţei. „Măgeană” se află în prezent după gratii, unde trebuie să execute o condamnare de 18 ani şi şase luni de puşcărie, pentru tâlhărie urmată de moartea victimei. Prin acest atac la locuinţa fostului socru, Eugen Moisă a vrut să o determine pe fosta sa soţie să se împace cu el.

Puşcăriaş cu multe dosare
Cum precizam, Eugen Nicolae Moisă, alias „Măgeană”, cel care a ordonat incendierea apartamentului fostului socru, se află în puşcărie, unde ispăşeşte o pedeapsă de 18 ani şi şase luni pentru tâlhărie urmată de moartea victimei. Aflat în Serbia, în octombrie 1999, „Măgeană” a intrat în casa unui cetăţean din localitatea Bonatsko Novo Selo, ca să fure. Însă, acesta a fost surprins de proprietar în timp ce se pregătea să plece cu bijuterii şi bani, iar în urma unei încăierări între cei doi, sârbul a încasat lovituri puternice, care l-au lăsat lat, fără conştienţă, hunedoreanul reuşind să fugă. În scurt timp, în urma loviturilor primite, cetăţeanul sârb şi-a pierdut viaţa. Agresorul, Eugen Nicolae Moisă, s-a întors în municipiul Hunedoara, în speranţa că oamenii legii îi vor pierde urma. Şi într-adevăr, vreme de 12 ani, anchetatorii sârbi nu au reuşit să îl prindă. Dar în acest timp, cât a reuşit să se ascundă de poliţiştii sârbi, „Măgeană“ a continuat şirul infracţiunilor în România. În anul 2000 a mai comis un furt pentru care a primit pedeapsă cu închisoare, apoi în 2010 s-a înhăitat cu alţi infractori şi au mai comis o tâlhărie la Combinatul Siderurgic. A mai fost prins conducând un autoturism pe drumurile publice fără a avea permis şi  mai apoi a adăugat la activitatea infracţională încă un dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În anul 2013, după ce s-a dovedit că el este autorul tâlhăriei urmate de moartea victimei din Serbia, Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe Nicolae Eugen Moisă la 18 ani de puşcărie şi cinci ani de interzicerea drepturilor. Iar, în iunie 2014, în urma recursului, s-a dat sentinţa definitivă, „Măgeană” urmând să ispăşească 18 ani şi şase luni de închisoare, plătind în acest fel pentru toate faptele lui.

Prinşi şi băgaţi după gratii
Se pare că Măgeană nu s-a liniştit nici acum şi din puşcărie a mai pus la cale o infracţiune, care i-a mai adus încă un dosar penal. El i-a instigat pe trei indivizi – Decebal Sergiu Dumbrăveanu, Ioan Viorel Pătrăşcoiu, Ionuţ Lilian Ciobanu, toţi din Hunedoara – să incendieze casa fostului său socru. Infracţiune pe care cei trei au înfăptuit-o la miezul nopţii de joi spre vineri. Numai că după ce au dat foc uşii de la apartament, aceştia au fost descoperiţi rapid şi  reţinuţi de poliţişti. Duşi în în faţa magistraţilor de la Judecătoria Deva, fiecare dintre ei sub mai multe acuzaţii, şantaj, lovire sau alte violenţe, distrugere şi complicitate la distrugere, cei trei au fost trimişi în arest preventiv pentru 30 de zile. În acelaşi dosar penal are calitatea de inculpat şi „Măgeană“, el fiind acuzat de instigare la acte de violenţă, şantaj şi instigare la distrugere. Şi el a primit mandat de arestare preventivă, aflându-se în acest moment încarcerat la Penitenciarul Bârcea Mare. Toţi cei patru hunedoreni au contestat măsura arestului preventiv.

One thought on “Aflat în pușcărie, „Măgeană” a pus la cale incendierea locuinței fostului socru

  • 20 martie 2017 la 22:58
    Permalink

    La puscarie iti este locul mageana. Oricum esti o sageata pentru multi ca bani de unde, ii vai steaua ta de saracie cu ciucuri. Te dai si tu mare interlop si la tine in burta ta ii al treilea razboi mondial. Esti o sluga si un papagal

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.