Afacerile imobiliare, pe butuci

04 X 1 apartamente valea jiului

Dana Istudor

Tranzacţiile imobiliare din Valea Jiului stagnează atât datorită crizei economice, dar mai ales, pentru că proprietarii de bunuri imobile aşteaptă o majorare a preţurilor apartamentelor şi terenurilor. Creştere care ar urma să fie adusă de dezvoltarea turismului în zonă.
„Cei mai mulţi proprietari aşteaptă demararea proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil, sperând că preţurile caselor sau terenurilor vor sălta binişor. Oricum, şi în prezent, preţurile sunt destul de piperate, pentru o zonă săracă, aşa cum este Valea Jiului“, a declarat directorul unei agenţii imobiliare.
În prezent, un apartament cu două camere, în Petroşani, este cotat la valori cuprinse între 500 de milioane şi 1,5 miliarde de lei vechi, în funcţie de zona în care este amplasat. În acelaşi timp, o casă cu curte, tot în municipiul Petroşani, poate atinge valoarea de 100.000 de euro. Pe de altă parte, dacă vânzările de locuinţe nu prea merg bine, în schimb, închirierea de garsoniere sau apartamente se transformă pe zi ce trece, într-o afacere tot mai bănoasă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare