Actualitate

Afaceri cu locuri de veci

Maximilian Gânju02 cimitir

Un loc pentru odihnă veşnică în Cimitirul Central Petroşani poate costa şi 6.000 de lei. Garanţia că răposatul va odihni în groapa achiziţionată de rude este de numai cinci ani.
Aglomeraţia din cimitirele din Petroşani a lăsat loc de profit pentru unii cu spirit întreprinzător, astfel că mormintele sunt scoase la vânzare chiar pe Internet. Un loc de veci ajunge să coste şi 6.000 de lei, o sumă deloc de neglijat în condiţiile în care cel care îl vinde achită Primăriei Petroşani o taxă modică pentru şapte ani. Este adevărat că vânzătorul cere 6.000 de lei pentru groapă şi pentru că este situată în zona A, este de fapt un cavou pentru două persoane din „beton dublu armat cu capac cu armătură dublă”. Cel care achiziţionează cripta primeşte bonus şi o cruce din mozaic cu placă de marmură. Răposatul are garanţia că va dormi somnul veşnic doar până în 2020, când vânzătorului îi expiră concesiunea. Noul proprietar o va putea prelungi după ce i se transferă dreptul de concesiune, iar afacerea nu este ilegală, chiar dacă nu este tocmai în spiritul creştin.
Nici municipalitatea nu poate face nimic, dar cei care administrează cimitirul spun că oamenii ar trebui să ştie că sumele cerute de primărie pentru un loc de veci sunt modice. „La noi, taxa de concesiune pentru un loc de veci este de circa 50 de lei pe şapte ani, este o sumă modică. În acest caz de vânzare, concesiunea se poate prelungi ca toate concesiunile. Noul proprietar o preia şi vine la prelungire, deci nu este ilegal. Ei pot să-şi cedeze între ei concesiunea, e ca şi cum am un garaj şi-l vând, deci nu poţi spune că este ilegal”, a declarat directorul SPADPP Petroşani, Daniel Vişan. Afacerea cu locuri de veci vândute la suprapreţ pare să meargă bine în condiţiile în care nu este doar un singur ofertant.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura