Adrian David a dat examenul pentru şefia Casei Judeţene de Sănătate

Sorina Popa

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a reluat concursul pentru ocuparea a 35 de posturi de directori de Case judeţene de asigurări de sănătate pre­cum şi a CAS a Apărării, Ordinii Publice, Sigu­ran­ţei Naţionale şi Au­to­ri­tăţii Judecătoreşti, după ce la primul con­curs, or­ganizat luna aceas­ta, au promovat doar 5 din 33 de can­di­daţi, iar alţi 21 s-au în­scris, dar nu s-au mai prezentat la concurs.

Fără explicaţii prea simple
De data asta, s-au înscris 54 de candidaţi, dintre care şase au fost respinşi la proba de dosare. Pen­tru şefia Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara s-a înscris doar un candidat, Adrian David (foto), cel care conduce în prezent instituţia. Data trecută, acesta nu s-a prezentat la concurs.
Reamintim că prima probă a concursului, cea scrisă, a avut loc ieri, 16 iunie. Atunci, doar cinci din 33 de candidaţi au promovat concursul orga­nizat pentru posturile de directori ai Caselor judeţene. Cele cinci Case judeţene de asigurări de sănătate unde posturile vacante de directori generali au fost ocupate în urma concursului or­ganizat recent de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate sunt CAS Maramureş (Carmen Eleo­nora Prodan), CAS Iaşi (Gheorghe Radu Ţibichi), CAS Cluj (Lucia Luminiţa Brustur Chirilă), CAS Tulcea (Eugenia Vasile) şi CAS Bis­triţa Năsăud (Vilhelm Szekely).
„Trebuie să ne ferim de ex­plicaţii prea simple”, spu­nea săptămâna trecută preşedintele Casei Na­ţionale de Asigurări de S­ă­nătate, Adrian Gheor­ghe întrebat cum ex­plică procentul atât de mic al celor care au luat concursul. În ceea ce priveşte însă subiectele de examen, Adrian Gheorghe afirma că aceastea au fost „de bun simţ”: „S-a dorit un concurs transparent, cât mai puţin limitativ din pers­pectiva criteriilor şi a subiectelor. Rezultatele arată că cei care s-au pregătit au putut promova.” La casele judeţene care nu au un director numit prin concurs, „concursurile se vor organiza până când se vor ocupa toate posturile”, mai spu­nea pre­şedintele CNAS.

Buget uriaş
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este, practic, cea mai bogată instituţie din domeniul sănătăţii, iar casele judeţene au de gestionat un buget uriaş: aproape 10 miliarde de euro în acest an. Casele judeţene de asigurări de sănătate repre­zintă, în multe cazuri, „cel mai mare portofel” dintr-un judeţ, aşa cum afirma, recent, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghe, numit în funcţie de guvern la începutul acestui an, la propunerea fostului ministru Vlad Voiculescu, explica recent faptul că CNAS nu are nici un contract cu nici un furnizor de servicii medicale, toate contractele fiind încheiate între CASMB/casele judeţene şi furnizori: „La nivelul caselor judeţene sunt gestionate, de facto, resursele Casei de Asigurări de Sănătate. De aceea trebuie să ne asigurăm că managementul lor este eficient.”

3 comentarii la „Adrian David a dat examenul pentru şefia Casei Judeţene de Sănătate

  • 16 iunie 2021 la 21:53
    Legătură permanentă

    Un concues aranjat. Omu e un excroc. Fiu de militian-puscarias.

  • 17 iunie 2021 la 6:57
    Legătură permanentă

    un rahat cu apa rece, dupa ce dracu mai si publicati mizerii de astea, auzi ,,concurs”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.