Actualitate

Administrator de firmă condamnat la închisoare cu suspendare

Avea datorii la stat de aproape 200.000 de lei, dar s-a premiat din conturile societății cu peste 350.000 de lei. Administrația Județeană a Fi­nan­țelor Publice Hunedoara a sesizat procurorii iar administratorul a fost pus sub acuzare, dar a scăpat de în­chisoare după încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției.
„În calitate de administrator al unei so­cietăți comerciale, în perioada aprilie – septembrie 2018, în calitate de asociat și administrator a retras din conturile societății suma de 355.000 lei, prin intermediul a 6 contracte de împrumut, în condițiile în care, pentru această perioadă societatea avea datorii către bugetul de stat în sumă de 177.984 lei. Totodată, s-a precizat că situația de fapt anterior expusă a fost stabilită în urma analizei coroborate a mijloacelor de pro­bă administrate în cursul urmăririi pe­na­le, respectiv: plângerea AJFP Hunedoara împreună cu anexa în care sunt indicate cele 6 contracte de împrumut încheiate de inculpat”, se arată în dosar. Adminis­tratorul pus sub acuzare a fost de acord cu pedeapsa propusă de procurorii în a­cordul de recunoaștere a vinovăției, res­pectiv de 4 luni închisoare cu sus­pen­darea sub supraveghere a executării, dar și interdicția ca timp de un an să mai conducă vreo firmă. Judecătoria Deva a admis înțelegerea inculpatului cu Par­che­tul, dar l-a obligat și la prestarea unei munci în folosul comunității pe o pe­ri­oadă de 60 de zile. Administrația Jude­țea­nă a Finanțelor Publice Hunedoara
s-a constituit parte civilă cu suma de 355.000 de lei plus accesorii calculate până la data plății efective a prejudi­ciu­lui, însă soluția nu este definitivă. (M.Gânju)