FlashPolitica si administratie

Adio, certificat verde!

Adriana Năstase

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că s-a atins indicele de referință de sub 50 la sută grad de ocupare al patu­rilor la ATI, iar în România vor fi relaxate res­tricțiile. Astfel, se va renunța la cer­tifi­catul verde în centrele comerciale, iar mas­ca nu va mai fi obligatorie în spațiile ex­te­rioare.

Nu se mai vaccinează lumea
„Am atins parametrul de referință, adică 50 la sută din paturile de la ATI sunt libere. Ministerul Sănătății propune Guvernului României măsuri de relaxare. În ceea ce pri­vește evoluția pandemiei, vă rog să remar­cați scăderea la toți indicatorii. Avem o des­creștere a numărului de cazuri Evoluția ratei de pozitivare, care este la 15 la sută, un trend descendent al numărului de decese, dar și o scădere a cazurilor celor internați la ATI.
Estimăm că în 1-2 săptămâni vom ajunge la sub 1.000 de cazuri pe zi, ceea ce va con­duce și la o scădere a ratei de infectare la nivel național. De aceea, vom solicita o serie de măsuri de relaxare: accesul fără certificat Covid în hoteluri, instituții publice, restaurant, creșterea capacității de la 30 la sută la 50 la sută pentru evenimente culturale și fără restricții de interval orar, permiterea organi­zării evenimentelor private cu participarea a maximum 200 de persoane, iar masca nu se va mai utiliza în mediul exterior, ră­mânând obligatorie în spațiile închise.
„E foarte clar, certificatul nu influențează do­­rința de vaccinare. De ce ridicăm certifi­catul? Dorința societății e reală (n.r.: să se revină la viața normală). Centura de sigu­ranță e reprezentată de mască în interior, lipsa aglo­me­rației și – foarte important – acti­vitatea în baruri și cluburi să o menținem închisă, cel puțin pentru o perioadă”, a spus Alexandru Rafila.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura