FlashPolitica si administratie

Adina Ileana Pera-Ştefănie este noul manager al Spitalului din Deva

Sorina Popa

În sfârşit, Spitalul Judeţean din Deva are un manager. Adina Ileana Pera-Ştefănie (foto) a câştigat concursul pentru acest post. Ea a obţinut la proba scrisă 8,18 puncte iar, ieri, la susţinerea proiectului de management, a luat 8,67. În aceste condiţii, săptămâna viitoare, după ce Consiliul de Administraţie al spitalului va înainta propunerea de numire pe postul de manager către conducerea Consiliului Judeţean, aceasta va putea să-şi înceapă munca la şefia Spitalului Judeţean.
Întrebată, la proba de susţinere a proiectului de management, cum propune să se facă eficientizarea unităţii medicale din punct de vedere economic, Adina Ileana Pera-Ştefănie a răspuns că trebuie monitorizate toate cheltuielile, pe fiecare secţie. „Este necesară şi o evidenţă foarte clară a stocurilor de medicamente, materiale sanitare. Cred că se înregistrează aici stocuri foarte mari de medicamente, existând riscul să expire termenul lor de valabilitate”, a spus candidata.
Medicul Ioan Demeter, unul dintre membrii comisiei de examinare şi directorul medical al spitalului, a vrut să afle de la candidată ce soluţie propune pentru scăderea infecţiilor nosocomiale din spital. Potrivit proiectului de management prezentat ieri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, în 2014 s-au înregistrat 11 cazuri de infecţii nosocomiale, în 2016, 32, iar în acest an, 45. „Cred că înainte nu se raportau aceste infecţii, şi spun asta fără să jignesc pe cineva. Nici folosirea substanţelor dezinfectante nu cred că se face aşa cum trebuie. Nu se face curăţenia în spital aşa cum este necesar, după fiecare pacient”, a răspuns Adina Ileana Pera-Ştefănie.
Noul manager al spitalului din municipiul Deva a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, dar şi Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene de la aceeaşi universitate. Adina Ileana Pera-Ştefănie are 34 de ani. A lucrat la Parlamentul României, la Senat, ca şi consilier, dar şi la ADR Nord-Vest Cluj, ca expert fonduri europene.

9 comentarii la „Adina Ileana Pera-Ştefănie este noul manager al Spitalului din Deva

 • In sectia orl toate lasa de dorit am fost internat acolo acum 4 luni ,am stat 9 zile internat ,curatenia este facuta superficial si doctori nu sint colegi sint mai mult dusmani…si acum sunt prin spital ptr. ca nu au gasit ce am ,un cancer ,daca se depista la timp era ok,asta e parerea mea,trebe schimbat totul acolo gindirea in primul rînd

 • CV , ceva ?!
  Ce a mai manageriat ?!
  In rest, propaganda PSD

 • Doamna vorbeste in totala nestiinta de cauza, a facut o lucrare de managemnt complet „in afara subiectului”. Despre ceea ce vorbeste ea ca fiind arierate sunt plati restante (confuzia este grava, dar comisia de concurs nu are de unde sa stie lucruri de felul asta, doar presedintele ei este inginer care are o singura clitate, este peieten cu Demeter), contractul cu casa nu poate ea sa-l negocieze functie de ce scrie acolo, el are cateva variabile date de lege, in nici un caz numar de personal etc, despre stocurile de medicamente… asa o fi fost pe vremea lui maica-sa si ea a consiliat-o sa faca lucrarea, acum mesicamente in spital doar nevoi, infectiile nosocomiale, despre ele nu ar trebui intrabat Demeter ca doar este director medical de atatia ani, vreo 7! In concluzie, doamna asta si comisia habar nu au de spital, realitatile lui vor doar sa ajunga, sa mai poata face niste contracte cu firme agreeate, sa mai isi angajeze niste amante, si sa mai multumeasca cativa psd isti.

 • A se studia afacerea-tun PSD (NISTOR, INTOTERO, DEMETER, STEFANIE-mama,)- DSP (CANDA MONICA,….) – VALNEL(firma implicata in constructia cladirii noi a spitalului) – MINISTERUL SANATATII,… !!!
  Poate deveni caz-scoala despre cum se fura in Romania si de ce genul de personaje ca doamna Stefanie-Pera trebuie sa continue ce a inceput mama dansei.
  Cat despre experienta, „poti sari peste ea doar daca ai anvergura lui Dragnea”, vorba lui Andrei Plesu!

 • Tatăl meu este internat in sectia de oncologie si nu poate merge la baie sa isi faca necesitatile fiziologice iar infirmiera nu vrea sa ii puna un pampers pe motiv ca mama este liga el, dar care de asemenea are probleme de sanatate si nu il poate ridica , a fost informat de stare lui si medicul in ziua de ieri 29 12 2017 care la rindul sau i-a spus asistentei sa-i puna o sonda , de asemenea asistenta s-a negat sa îi pună sonda
  Ce fel de personal aveți angajați oameni buni, pentru a avea grijă de părinții noştri?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura