Politica si administratie

Adãpost pentru boschetari, pe bani europeni

În sfârşit, din 2012, va funcţiona, şi în Deva, un adăpost de urgenţă pe timp de noapte, unitate destinată găzduirii şi îngrijirii boschetarilor, care au creat atâtea probleme devenilor, mai ales în ultimul an, când ajunseseră să atace oamenii, pentru că nu mai aveau ce mânca.

Locaţia: strada Grigorescu, nr. 8 bis

Pentru realizarea investiţiei în valoare de peste 1,8 milioane lei, Primăria Deva va depune un proiect la Agenţia pentru Dezvoltare Regională-Vest (ADRV), în vederea obţinerii unei finanţări nerambursabile, ce poate fi accesată pe Axa prioritară 3, pe domeniul de intervenţie: reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale. Ieri, consilierii locali au aprobat atât documentaţia tehnico-economică, cât şi depunerea proiectului la ADRV. Viitorul adăpost de noapte va funcţiona pe strada Grigorescu şi va avea o capacitate de 30 de locuri la standarde europene. Contribuţia proprie aferentă administraţiei locale pentru aplicarea proiectului este de 30.567 de lei. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni iar beneficiarii direcţi ai acestuia vor fi persoanele fără adăpost, cele abandonate în spitale de mai mult timp, cei care trăiesc în locuinţe improvizate sau insalubre şi fără utilităţi, persoane evacuate pentru neplata chiriilor sau utilităţilor, tinerii care au părăsit sistemele de protecţie socială, dar şi alte categorii de persoane fără adăpost.

Potrivit normativelor UE, ar trebui să existe măcar câte un adăpost de noapte, în fiecare reşedinţă de judeţ din ţară. (N. Ebner)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura