ACŢIUNE ÎN FORŢĂ A DIICOT: Percheziţii la locuinţele şi firmele unor hunedoreni acuzaţi de evaziune fiscală şi delapidare – 11 persoane au fost ridicate şi duse la audieri – Prejudiciul estimat se ridică la 1.800.000 de euro

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul   B.C.C.O.  Alba Iulia, au acţionat astăzi, luni, dimineaţă, la destructurarea unui grup infracţional, constituit din 11 persoane, specializat in săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare.

Potrivit comunicatului emis de DIICOT, membrii grupării au obţinut beneficii financiare subsţantiale din efectuarea de operaţiuni comerciale cu  produse laminate şi fier vechi şi sustragerea societăţilor pe care le administrează de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, în special TVA.

Astfel, ca mod de operare, invinuiţii au achiziţionat, prin cesiune, mai multe societăţi comerciale, pe care le-au utilizat  pentru derularea de achiziţii intracomunitare, prin interpunerea lor în relaţiile comerciale dintre partenerii externi din Uniunea Europeană şi beneficiarii reali ai mărfurilor, respectiv societăţile comerciale  administrate de către liderii grupării, din municipiul Hunedoara.  Societăţile intermediare controlate de către învinuiţi facturau mărfurile achiziţionate din U.E. către societăţile comerciale beneficiare, fără calculul legal al TVA-ului datorat bugetului de stat şi la aproximativ acelaşi preţ cu cel de achiziţie din import, realizând o fraudă de tip „carusel”. În această modalitate, societăţile comerciale beneficiare deduceau ilegal TVA-ul şi  practicau un preţ de vânzare diminuat faţă de preţul real al mărfurilor. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la suma de 1.800.000 de euro.

În această cauză au fost efectuate 10 percheziţii domiciliare la locuinţele invinuiţilor precum şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţului Hunedoara. La sediul D.I.I.C.O.T. –  au fost duse 11 persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale. Suportul tehnic şi informativ al acţiunii a  fost asigurat de către SRI şi  DGIPI.

 

One thought on “ACŢIUNE ÎN FORŢĂ A DIICOT: Percheziţii la locuinţele şi firmele unor hunedoreni acuzaţi de evaziune fiscală şi delapidare – 11 persoane au fost ridicate şi duse la audieri – Prejudiciul estimat se ridică la 1.800.000 de euro

  • 8 octombrie 2012 la 19:45
    Permalink

    Asa de multi bani se fura in Hunedoara de la stat ,cine sunt infractorii ,de ce nu le aratati numele ,vrem si noi sa -i cunoastem .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare