<

Acţiune culturală dedicată Zilei Naţionale a României organizată de Biblioteca Judeţeană

21 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează în fiecare an o activitate specială dedicată Zilei Naţionale a României, ziua făuririi României Mari, moment de răscruce al istoriei noastre.

Anul acesta, în ziua de 28 noiembrie, ora 13.00, în Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, am pregătit o activitate specială de evocare a principalelor momente care au condus la realizarea Marii Uniri, o evocare a marilor figuri de patrioţi care au înfăptuit actul de la 1 Decembrie 1918. Se va face o amplă şi bine documentată prezentare a întregului context intern şi internaţional care a favorizat unirea românilor din toate provinciile într-un singur stat. Publicul prezent va avea prilejul să afle şi numeroase lucruri noi, inedite, despre participarea hunedorenilor la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, despre contribuţia acestora la realizarea acestui măreţ act istoric.
Ca de obicei, publicul care va lua parte la acest moment cultural va fi format în principal din elevi de la colegiile şi liceele din Deva, dar la manifestare sunt aşteptaţi şi alţi prieteni ai Bibliotecii, public de toate vârstele care doreşte să-şi împrospăteze cunoştinţele sau să afle lucruri noi despre această mare şi îndrăgită sărbătoare a românilor.
La finalul expunerii, celor prezenţi în sală li se vor adresa întrebări legate de momentul de la 1 Decembrie 1918, urmând ca aceia care au oferit răspunsurile corecte să fie răsplătiţi cu premii constând în cărţi şi diplome oferite de Biblioteca Judeţeană.
Şi în acest an, în preajma zilei de 1 Decembrie, în incinta Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva se va organiza o bogată expoziţie de carte având ca temă Marea Unire de la 1918.
Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Deva

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Memorie recuperată. Poveştile locurilor de pe Valea Dinozaurilor

O parte dintre poveştile de viaţă ce definesc identitatea comunei Sântămăria Orlea au fost salvate de la uitare prin intermediul...

S-a ales cu cătuşe, după ce a furat un laptop

Un bărbat de 47 de ani, din Petroşani, care a furat un rucsac în care se afla un laptop, dintr-un...

Tâlharii rămân în arest încă o lună

Cei doi deveni care au bătut şi jefuit un român stabilit în SUA vor rămâne în arest pentru încă o...

Închide