Actualitate

Acordul de recunoaștere a vinovăției firmei lui Balint, admis de judecători

Adriana Năstase

Judecătorii au admis acordul de re­cunoaștere a vinovăției încheiat între firma controlată de fostul vice­pre­șe­dinte al Consiliului Județean, Tiberiu Balint (foto), și DNA. Reamintim că și Balint, ca persoană fizică, a făcut un acord de acest gen cu DNA, însă Tribu­nalul Hunedoara nu l-a admis. Acum, apelul în acest caz se judecă la Curtea de Apel Alba Iulia, urmând să aflăm o soluție definitivă în 20 iulie 2022.

Nu este definitivă
Revenind la acordul firmei lui Tiberiu Balint, iată soluția pe scurt de la instanța hunedoreană:
„În baza art. 485 alin. 1 lit. a C.p.p. admite acordul de recunoaştere a vino­văţiei încheiat de DNA – Serviciul Teri­torial Alba Iulia cu inculpata persoană juridică SC City Park Solution SRL, reprezentant de drept Cozma Liviu Ironim şi reprezentant de fapt Balint Tiberiu Ioan, cercetată pentru com­pli­ci­tate la infracţiunea de luare de mită (…) şi în consecinţă: Condamnă pe incul­pata persoană juridică SC City Park Solution SRL la pedeapsa de 7.500 lei amendă pentru complicitate la infrac­ţiunea de luare de mită, aplică incul­pa­tei pedeapsa complementară a inter­zi­ce­rii dreptului de a participa la pro­ce­durile de achiziţie publică timp de un an,, inculpata va fi obligată la plata sumei de 517,12 lei către stat cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia judecătorilor de la Tri­bunalul Hunedoara.

Dai un ban, dar ai adițional
În rechizitoriul anchetatorilor se arată că un om de afaceri din județ, Milică Emanoil Pup, prin firma sa, Trans Construct Import Export, i-a dat lui Balint, prin firma City Park Solution, 100.000 de euro. Totul pentru ca Balint, pe vremea aceea vicepreșe­dinte al CJ Hunedoara, să-i semneze un act adițional la un contract avut de Pup cu instituția județeană. Cei 100.000 de euro apăreau ca și consultanță.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.