ComunitateFlash

Acoperişurile din Aninoasa se prăbuşesc, rând pe rând

Carmen Cosman

Acoperişurile din Aninoasa se prăbuşesc unul câte unul, sub greutatea zăpezii, înmuiată şi îngreunată de ploaie. Luni noaptea a mai căzut o bucată dintr-un acoperiş al unui bloc de colonie, situat chiar lângă imobilul afectat duminică după-amiaza.
Primăria Aninoasa a evacuat, de urgenţă, cele şapte familii care locuiesc în acest imobil, după ce bucăţi din acoperiş au intrat, prin planşeu, în trei apartamente de la etaj. „După ploile de luni, zăpada s-a îngreunat şi au cedat grinzile. Jumătate din acoperiş s-a prăbuşit. Am decis să evacuăm oamenii şi am întrerupt alimentarea cu energie electrică”, a declarat primarul oraşului Aninoasa, Ilie Botgros. Una dintre femeile evacuate este imobilizată la pat şi a trebuit transportată cu ajutorul unei pături. Acoperişul a dat semne că va ceda încă de luni după-amiază, iar reprezentanţii Poliţiei Locale au supravegheat în permanenţă zona. De ieri, edilii au început să consolideze toate acoperişurile care mai sunt încă în picioare, iar pentru cele deja prăbuşite, se caută fonduri în vederea reconstruirii lor.
„Lucrez la o documentaţie pe care să o depun la Guvern, în vederea finanţării. De la bugetul local, vom asigura 10-20.000 de lei, însă pentru întreaga lucrare, avem nevoie de circa 300.000-400.000 de lei”, a mai declarat Botgros. Luni, la Aninoasa, s-a aflat o echipă de specialişti de la Deva, pentru a  evalua situaţia şi pentru a da o soluţie în acest caz. Blocurile din această zonă au fost construite de austrieci, în 1901, iar ultima intervenţie la acoperişuri s-a făcut în perioada 1999-2000. Cea mai mare parte a apartamentelor sunt cumpărate de cei care locuiesc în ele, dar oamenii sunt prea săraci ca să-şi permită reparaţiile necesare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura