Actualitate

Acoperişuri smulse, stânci dislocate de furtună la Deva

Măsuri de urgenţă luate de conducerea primăriei

Consecinţele furtunii de la sfârşitul săptămânii trecute au determinat autorităţile publice din Deva să convoace Comitetul pentru situaţii de urgenţă, pentru a evalua pagubele.
Cele mai mari distrugeri au fost provocate la trei clădiri, unde acoperişurile au fost smulse de vântul puternic, la unul dintre ele cu tot cu plafon. Astfel că, mai multe familii de la un bloc de locuinţe sociale au fost relocate. Totodată, intemperiile au dislocat câteva stânci din perimetrul Cetăţii Deva, astfel încât, zona a fost izolată.
„Prin dispoziţie de primar, vineri, am convocat Comitetul pentru situaţii de urgenţă, din cauza furtunii care a produs mai multe pagube pe raza municipiului Deva. Acoperişul de la «Căminul Rempes», care aparţine de Direcţia de Asistenţă Socială, a fost distrus în proporţie de 50 la sută. A fost smuls cu tot cu plafon. De sâmbătă, au început lucrările, se va turna o placă, pentru că nu a fost turnată niciodată şi se va reface acoperişul. De asemenea, am avut probleme cu blocul 20 de pe strada Cioclovina. Împreună cu cei de la ISU, am stabilit în şedinţa Comitetului să dăm jos acoperişul care atârna pe faţada blocului. Şi acoperişul căminului de la Liceul Tehnologic «Grigore Moisil» a fost afectat, aici urmând să se facă reparaţiile necesare. La «Căminul Rempes» au fost afectate în jur de 10 apartamente. Patru familii au fost mutate la un internat şcolar, până la finalizarea lucrărilor”, a declarat Răzvan Mareş (foto mic), viceprimarul municipiului Deva. Acesta a mai spus că la Cetatea Devei, în zona Porţii I, furtuna a dislocat două stânci care sunt în pericol să se desprindă. Prin urmare, perimetrul a fost izolat, accesul vizitatorilor în acel loc fiind interzis.
„Luni ( n. r. 21 august), o echipă de specialişti în detonări de pietre, care au lucrat şi pe Defileul Jiului şi pe Valea Oltului, va veni la Deva, pentru a găsi soluţii de remediere a acestei situaţii”, a precizat viceprimarul Mareş. Tot pe tema pagubelor provocate de furtună, astăzi, 21 august, va avea loc o şedinţă a Consiliului Local Deva. (N.Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura