Achiziţii de „experienţã”

19 ianuarie 2012 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Oficialii grupării FC Hunedoara au bătut palma, ieri, cu trei jucători cu stagii îndelungate la nivelul Ligii secunde. Costel Vodiţă (Alro Slatina), Tiberiu Bier (Arieşul Turda) şi Ovidiu Istinie (foto stânga, Juventus Bucureşti) urmează să fie legitimaţi la clubul finanţat de Silvan Toma, pentru a pune umărul la promovare.

Înţelegeri de principiu

Cei trei sunt singurii care au reuşit, până acum, să-l convingă pe antrenorul Aurel Şunda că pot fi piese utile pentru închegarea unei echipe competitive în retur. Atuul lor principal este gradul ridicat de experienţă acumulată la nivelul Ligii secunde, unde au evoluat pentru mai multe echipe. „Îi cunosc destul de bine şi ştiu că au calităţi fotbalistice certe. Trebuie totuşi să muncească  mult şi cu seriozitate, ca să demonstreze şi în teren că merită un loc de titulari. Înţelegerile sunt deocamdată doar de principiu, dar eu îi doresc în lot”, a spus antrenorul Aurel Şunda. „Nu am discutat încă deloc cu cei trei. Detaliile contractuale şi financiare se vor stabili săptămâna viitoare. Dacă antrenorul îi vrea, e foarte probabil să ne înţelegem cu ei, întrucât el decide ce jucători aducem”, a spus finanţatorul Silvan Toma.
Tiberiu Bier este un fundaş central, masiv (1,84 metri), în vârstă de 29 de ani, care a activat până acum la Arieşul Turda. Originar din Arad, fotbalistul a mai jucat pentru UTA şi Internaţional Curtea de Argeş. Ovidiu Istinie are tot 29 de ani şi este un fotbalist cu profil ofensiv. Istinie a jucat ultima dată pentru Juventus Bucureşti, iar în cariera sa, a mai trecut şi pe la Jiul Petroşani. Costel Vodiţă (1,79 metri) are tot 29 de ani şi evoluează pe postul de fundaş central.

Discuţii cu Făgărăşanu şi Jitaru

Clubul hunedorean a încercat să achiziţioneze alţi patru jucători, respectiv Făgărăşanu (CFR Simeria), Jitaru şi Nicula (ambii Poli II Timişoara) şi Robert Cristian (Arieşul Turda). Există posibilitatea ca doi dintre ei să ajungă în lotul antrenat de Aurel Şunda, însă negocierile s-au încheiat fără rezultat. „Robert Cristian nu are acordul clubului Arieşul Turda de a se transfera, iar Alexandru Nicula este prea scump pentru noi. Jitaru e posibil să reuşească să-şi rezilieze contractul cu bănăţenii şi să vină la noi, iar în cazul lui Făgărăşanu, încă nimic nu e sigur”, a spus Şunda.
FC Hunedoara va pleca luni, 23 ianuarie, în cantonament la Herculane, unde va sta până în 3 februarie. Se va pune accent pe acumulările fizice, dar şi meciuri amicale de verificare. (C. Marinuţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Eşec scontat contra viceliderei

Echipa de volei cadete a CNS CSS „Cetate” Deva a fost învinsă, scor 3-0, de CSS Bega Timişoara, ocupanta locului...

Continuă să se lupte cu statul pentru taxa auto

Zeci de hunedoreni continuă să ceară în instanţă recuperarea taxei de primă înmatriculare. Cei care au depus actele în instanţă...

Vaccinul antigripal, retras din teritoriu

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara a anunţat toţi medicii de familie şi unităţile medicale din judeţ că trebuie...

Închide