Achitări totale în dosarul Depcea & compania

20 octombrie 2017 | 2 Comentarii | Publicat in: Eveniment, Flash

 

       Curtea de Apel Alba Iulia i-a achitat, vineri, printr-o sentinţă definitivă, pe oamenii de afaceri hunedoreni acuzaţi, în urmă cu 10 ani, că făceau parte dintr-o grupare infracţională care ar fi creat, prin delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, un prejudiciu de peste 7,5 milioane de lei.
„Admite apelurile declarate de inculpaţii Binţinţan Adrian Ioan, Ionescu Dănuţ, Davidescu Cătălin, Andraş Marius, Depcea Dorel Ioan (foto), Depcea Angela Claudia şi părţile responsabile civilmente SC Băile Daco – Romane SRL şi SC Poroterom SRL Orăştie, prin lichidator Contaudit Insolvent SPRL împotriva sentinţei penale nr. 173/16.12.2015 pronunţate de Tribunalul Hunedoara în dosarul nr. 7133/97/2013”, se arată în minuta deciziei penale pronunţate de Curtea de Apel Alba Iulia.
Instanţa a desfiinţat integral sentinţa penală apelată şi, procedând la o nouă judecată, i-a achitat pe cei în cauză de învinuirile aduse. Curtea de Apel Alba Iulia a respins acţiunea civilă formulată de ANAF – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Hunedoara, precum şi de S.C. Poroterom S.R.L. Orăştie, prin lichidator judiciar. Instanţa a constatat că persoana vătămată SC Băile Daco-Romane SRL Geoagiu-Băi nu s-a constituit parte civilă în cauză.
A fost dispusă ridicarea măsurii sechestrului asigurator dispusă prin ordonanţa din 16 martie 2007 din dosarul instrumentat de DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor, până la concurenţa sumei de 7.502.902 de lei.
Instanţa a respins ca nefondate apelurile declarate de DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara şi ANAF – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Hunedoara împotriva aceleiaşi sentinţe. Decizia pronunţată este definitivă.
În primăvara lui 2007, patru oameni de afaceri hunedoreni, între care şi un fost consilier judeţean, au fost arestaţi preventiv, fiind acuzaţi de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. Potrivit procurorilor, cei patru ar fi făcut parte dintr-un grup de şase persoane despre care poliţiştii BCCO Alba Iulia şi procurorii DIICOT Hunedoara au susţinut că s-au constituit într-o grupare infracţională, condusă de Dorel Depcea, proprietarul unei fabrici de alcool în Orăştie şi al Băilor Daco-Romane din Staţiunea Geoagiu Băi. (Marinela Brumar, Agerpres)

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Moțu' spune:

    Vor răspunde procurorii și judecătorii care i-au cercetat și condamnat? Nu, pentru că sunt foarte mulți proști și ignoranți care „pun botul” la propaganda sistemului. Singurii care nu răspund în țara asta sunt magistrații. România are cele mai multe condamnări la CEDO dintre țările UE. Vai de ea țară condusă de odraslele securiștilor și comuniștilor!

  2. Popa Viorel spune:

    Berbeceanu i-a arestat. Pt ce daca oamenii astia au fost achitati. Cine plateste cheltuielile aferente cercetarii penale?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Marea păcăleală a Guvernului PSD – „salariile cresc, veniturile scad!”

Declaraţie de presă a senatorului PNL Eleonora-Carmen Hărău

Deputatul PSD Ilie Toma: Noua Lege a Energiei Termice trebuie să ajute cetăţenii!

În prezent, în Parlamentul României, la Comisia de Industrii şi Servicii, se află în dezbatere o lege foarte importantă pentru...

Şi Vatra Românească s-a alăturat lui Florin Oancea

Ieri, conferinţa de presă de la PNL Deva a fost susţinută de Florin Oancea (foto stânga), candidatul PNL pentru Primăria...

Închide