Accident de muncă la Reva Simeria

Natalia Bumbac

Un muncitor de la Reva Simeria se luptă pentru viaţă pe patul de spital, după ce a fost lovit în cap de o ancoră a unui vagon care s-a rupt. Cazul a fost încadrat ca accident de muncă.

În comă la spital
Bărbatul în vârstă de 54 de ani, din Rapoltu Mare, a fost transportat cu ambulanţa, în stare de comă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva. „Bărbatul a suferit un traumatism cranian grav. A fost preluat de un echipaj cu medic, a fost stabilizat la faţa locului şi transportat la UPU Deva”, a informat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Hunedoara. Victima a fost internată la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a spitalului devean, fiind supusă mai multor investigaţii medicale. Medicii sunt rezervaţi cu privire la evoluţia stării sale de sănătate. „Pacientul a suferit un accident cranio-cerebral, cu înfundare de calotă pe partea stângă şi cu fragmente osoase intrate în substanţa cenuşie. Ochiul stâng este compromis. Este intubat şi sedat, în comă profundă. Cazul va fi reevaluat şi se va decide mâine (n. r. 10 august) dacă va fi transferat la un spital de Neurochirurgie din ţară“, a declarat dr. Ioan Demeter, directorul medical al SJU Deva.

Al doilea în 10 luni
Potrivit directorului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, Adrian Bozdog, bărbatul muncea ca lăcătuş şi era angajat de patru luni la firma din Simeria. În ziua accidentului, a încercat să manevreze un vagon, care era legat cu cablul de un troliu. Ancora vagonului s-a rupt în punctul în care era sudată şi l-a lovit în cap. În acest caz a fost deschisă o anchetă, urmând ca angajatorul, conform legii, să cerceteze circumstanţele în care s-a produs accidentul de muncă. Totodată, poliţiştii de la Transporturi Feroviare au deschis dosar penal pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.
Este al doilea accident de muncă petrecut în ultimele 10 luni la Reva Simeria. În 9 noiembrie 2017, un muncitor în vârstă de 55 de ani a murit pe loc după ce a fost strivit de un vagon care a deraiat, bărbatul fiind angajat ca manevrant.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.