Accident colectiv la Mina Lonea

Maximilian  Gânju

După tragedia de la EM Uricani, din urmă cu un an de zile, când cinci electricieni minieri au murit în subteran, un alt accident de muncă a băgat trei ortaci în spital.
Acesta s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, la Mina Lonea, dar fără să se înregistreze morţi, ci doar răniţi. Este vorba de trei electricieni care au început să repare un transformator aflat în subteran, când s-a produs un scurt-circuit electric trifazic, flama acestuia arzându-i pe faţă şi pe mâini.
Potrivit reprezentanţilor CNH, evenimentul s-a produs în timp ce se intervenea la transformatorul care deserveşte instalaţia electrică a unui abataj cu banc subminat. Cei trei muncitori răniţi, şeful de echipă Dionisie Bacoş şi electricienii minieri Pavel Lambu şi Nicolae Herţeg, au ieşit pe picioarele lor din subteran şi au fost transportaţi în scurt timp la Spitalul de Urgenţă Petroşani, unde au primit îngrijiri medicale pentru arsuri de gradul I şi II la nivelul feţei şi mâinilor. Medicii susţin că răniţii se află în afara oricărui pericol, fiind internaţi la Secţia de Chirurgie Plastică.
Reprezentanţii ITM şi o comisie de la CNH analizează evenimentul, iar din primele date, rezultă că ar putea fi vorba de o eroare umană, dat fiind faptul că minerii lucrau la reparaţia transformatorului în timp ce acesta se afla sub tensiune.

One thought on “Accident colectiv la Mina Lonea

  • 17 februarie 2012 la 11:05
    Legătură permanentă

    Acordati bani pentru investiti ca utilajele sunt foarte vechi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.