Comunitate

Acces gratuit în cetatea Sarmizegetusa Regia, de Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO

Toţi turiştii care vor vizita, mâine, cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, vor avea acces gratuit cu prilejul Zilei Mondiale a Pa­trimoniului Mondial UNESCO, mo­nu­mentul fiind administrat de Consiliul Judeţean Hunedoara.

Aproape 75.000 de turiști
„Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO este celebrată în România în fiecare an în 16 noiembrie. Lista Patrimoniului Co­mun al Umanităţii include monu­men­te sau locuri din România. Din 1999, printre acestea se numără şi an­samblul de cetăţi dacice din Munţii Orăştiei. Ast­fel miercuri, 16 noiembrie, toţi cei care vor vizita situl arheologic Grădiştea de Munte-Sarmizegetusa Regia, o vor putea face gratuit’, a in­for­mat ieri Administraţia Sarmizegetusa Regia.
Sarmizegetusa Regia este prima cetate dacică administrată de Consiliul Judeţean Hunedoara, din anul 2013 aici fiind instituite mai multe măsuri de protejare şi punere în valoare turistică a monumentului UNESCO. Situl are acum un regulament de vizitare, dru­mul de acces a fost refăcut şi este asi­gurat un serviciu de pază dotat inclusiv cu echipamente de supraveghere video.
Conform datelor oficiale, apro­xi­mativ 75.000 de turişti au vizitat anul trecut cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, mai mult cu 5.000 de persoane comparativ cu anul 2020, context în care au fost obţinute venituri de circa 1,1 milioane lei din valorificarea potenţialului turistic al acestui monument UNESCO. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura