Acces cu telescaunul la toate pârtiile din Straja

Maximilian Gânju

Un nou telescaun va fi inaugurat mâine în Staţiunea Straja, din Valea Jiului, instalaţia de transport pe cablu urmând să asigure legătura între cabana veche şi Vârful Mutu (1.737 m), ceea ce va permite schiorilor să poată folosi trei dintre cele mai bune pârtii din zonă: Lupului, Canal şi Mutu.
Investiţia a fost realizată cu fonduri private de către principalul investitor din staţiune, Emil Părău, iar noul telescaun, împreună cu telescaunul 1, telescaunul de pe Vârful Straja şi telegondola, vor acoperi toate pârtiile. Astfel, cei care aveau probleme de urcare cu teleschiurile vor putea ajunge la pârtii mai uşor.
Părău a investit în instalaţiile de transport pe cablu şi în sezonul trecut, când a fost dat în folosinţă telescaunul 1, pe pârtia Constantinescu. Punerea în funcţiune a noii instalaţii va permite schiorilor să se bucure de toţi cei 25 de kilometri de pârtii care pot fi folosiţi în domeniul schiabil al Staţiunii Straja. În plus, pârtia Canal se va putea deschide mai mult pentru snowboarderi, care au la dispoziţie şi porţiuni speciale pentru acrobaţie.
„Va fi un rai pentru snowboarderi. Vor avea un acces uşor la pârtie şi se evită aglomeraţia de pe pârtia Constantinescu“, a explicat Emil Părău. Pe de altă parte, în staţiunea din vestul Văii Jiului este zăpadă suficientă pentru iubitorii schiului, iar cabanierii spun că mai sunt câteva locuri de cazare libere pentru vacanţa de sărbători. Mâine, când va fi pornit noul telescaun, toate instalaţiile deţinute de Părău vor funcţiona, iar turiştii vor putea merge gratuit cu noua instalaţie în ziua inaugurării.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Iubitorii de table se întrec într-o competiţie

Amatorii sportului cu zaruri şi puluri îşi pot demonstra măiestria într-o interesantă competiţie organizată la Deva. Ajuns la a treia...

Karateka deveni, pe podium la Mondialul din Italia

Karateka de la CS Heian Deva şi Palatul Copiilor Deva au avut prestaţii excelente la Campionatul Mondial United World Karate,...

CFR Simeria a încheiat anul pe locul 2 în campionatul naţional de juniori Under 19

Juniorii Under 19 de la CFR Simeria au avut o primă parte a sezonului foarte bună în campionatul naţional, terminând...

Închide