Absolvenţii Colegiului Tehnic ”Transilvania” şi-au luat rămas bun de la anii de liceu!

23 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea (foto stânga), a participat, ieri, la festivitatea de absolvire a claselor a XII-a de la Colegiul Tehnic ”Transilvania” Deva. Pentru prima dată după 20 de ani, evenimentul a fost celebrat în afara şcolii.

Generaţia Centenarului României a avut parte de o sărbătoare ca la carte. Cei 84 de absolvenţi şi-au luat rămas bun de la anii de liceu pe scena Centrului Cultural ”Drăgan Muntean”. Le-au fost alături peste 600 de persoane – părinţi, bunici, fraţi, surori, prieteni, colegi, peste 50 de profesori şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Adolescenţii în robe albastre au intonat cunoscutul ”Gaudeamus Igitur” în cea mai emoţionantă zi din ultimii lor patru ani de şcoală, iar absolvenţii cu cele mai bune rezultate la învăţătură şi la activităţile extraşcolare au fost premiaţi cu diplome şi cărţi.
Şefa Promoţiei 2018 de la Colegiul Tehnic ”Transilvania”este Laura Podelean (medalion) – clasa a XII-a B. A absolvit cei patru ani de liceu cu media 9, 84 – la două sutimi de următorul clasat. Este fiica unor oameni obişnuiţi. Mama e casnică, iar tatăl lucrează în domeniul tâmplăriei – oameni simpli, dar care-şi permit să aibă valori morale şi să-şi crească fata ca pe o învingătoare.
”Nu speram să obţin cea mai mare medie, pentru că am avut colegi foarte buni la învăţătură. Am avut parte şi de profesori extraordinari, care ne-au predat din inimă, nu din cărţi. Abia astăzi, mi-am dat seama ce mult înseamnă să ai ocazia să vorbeşti în numele unei întregi generaţii”, a declarat, la absolvire, cea mai bună elevă a Colegiului ”Transilvania”.
Laura Podelean vrea să se îndrepte spre Politehnică. Nu-şi doreşte să plece din ţară, ci doar să aibă timp să călătorească, aşa încât să descopere diferite culturi ale lumii. Ceremonia de absolvire a Colegiului Tehnic ”Transilvania” s-a încheiat cu tradiţionala aruncare în aer a tocilor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sute de cetăţeni din Certeju de Sus nu-şi pot vinde terenurile către Deva Gold

Sute de persoane din comuna Certeju de Sus sunt în imposibilitatea de a încheia contractele de vânzare-cumpărare pentru terenurile deţinute,...

Alt administrator pentru firma de transport a Primăriei Deva

Astăzi, în şedinţa Consiliului Local Deva, aleşii trebuie să decidă dacă votează ca, în locul lui Cristian Vida, care a...

Comunicat de presă . Klaus Iohannis instigă la dezbinare şi abandonează rolul său constituţional

În 2018, creşterea economică se va baza pe un nivel ridicat al investiţiilor, context în care, Guvernul PSD-ALDE a promovat...

Închide