A vrut să sară gardul şi s-a înţepenit

2 octombrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Dan Terteci

Clipe de groază şi coşmar pentru un copil de nouă ani din Deva. Băiatul a încercat să sară un gard de aproape trei metri, ca să ajungă în curtea şcolii unde învaţă. O fracţiune de neatenţie şi mâna stângă i-a fost străpunsă de o ţepuşă din gard. Strigătele de disperare au alertat oamenii din zonă, care imediat au sunat la 112. La faţa locului au ajuns descarcerarea, SMURD-ul şi o ambulanţă.


Cu ţepuşa în mână
Alexandru a vrut să meargă în curtea şcolii să joace fotbal. Văzuse câţiva prieteni pe teren şi a făcut ce fac copiii din zonă, sar gardul şcolii, fiind mai uşor şi mai repede să ajungă pe teren. De data asta, a avut ghinion! A rămas captiv la aproape doi metri înălţime, cu mâna străpunsă de o vergea metalică din gard.
Chinul băiatului a durat aproape 30 de minute, pentru că echipele de intervenţie au încercat să îi elibereze mâna, fără să îi cauzeze alte răni. Doi paramedici l-au imobilizat, iar echipajul de la descarcerare a lucrat contratimp să îi scoată mâna din gard. Până la urmă, pompierii au tăiat unul din stâlpii gardului. Copilul a fost transportat la Spitalul de urgenţă din Deva cu ţepuşa în mână, unde medicii, împreună cu cei de la descarcerare, au reuşit să scoată bucata de fier din palma băiatului.
Starea copilului este acum stabilă şi se află sub supravegherea medicilor, care i-au curăţat şi suturat palma. Băiatul a avut noroc pentru că nu i-au fost afectate tendoanele şi nici muşchii mâinii. Acum face un tratament cu antibiotice la domiciliu, dar va fi monitorizat de medici, până la vindecarea rănii.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Hunedoara şi-a sãrbãtorit vârstnicii

O parte dintre bătrânii municipiului Hunedoara a fost sărbătorită, ieri, cu ocazia „Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice”.

Tinerii liberali au donat sânge

La iniţiativa organizaţiilor TNL din Brad, Luncoiu de Jos şi Crişcior, 17 persoane au participat la o acţiune de donare...

Adrian Samson, modestul truditor al penelului

Mai zilele trecute, m-a căutat la redacţie artistul plastic Adrian Samson. Îl cunoşteam – dacă pot spune aşa – de...

Închide