ActualitateFlash

A treia încercare pentru transportul public din Deva

02 Microbuz in statie de calatoriNatalia Bumbac

Proiectul prin care primarul Petru Mărginean intenţionează să modernizeze transportul public local din Deva se află în faza de organizare a celei de-a treia licitaţii pentru atribuirea serviciului către operatorii de transport, după ce primele două nu s-au soldat cu nici un rezultat.
Promite transport civilizat
„Am organizat două licitaţii pentru delegarea Serviciului de transport public local, dar nu a participat nici o firmă. Prin urmare, am stabilit un nou termen pentru 15 septembrie, dată la care agenţii economici interesaţi îşi pot depune ofertele. Dacă nici de această dată nu va fi desemnat un câştigător, primăria, împreună cu Consiliul local, va trece la negociere directă cu firmele interesate. Până la sfârşitul acestui an vom avea transport public modern în municipiu, care va îndeplini condiţiile şi normele europene”, a afirmat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.
Şoferii nu eliberează bilete
Iniţiativa primarului Petru Mărginean de modernizare a transportului public din municipiu vine şi pe fondul nemulţumirilor pe care unii deveni le au la acest capitol. Astfel, Asociaţia Civitas din Deva a reclamat mai multe chestiuni în acest sens. „Multe dintre staţii nu sunt amplasate conform legislaţiei rutiere, ceea ce determină riscuri pentru participanţii în trafic. Mijloacele de transport nu sunt adaptate pentru transportul persoanelor cu dizabilităţi. În unele situaţii, mijloacele de transport sunt suprasolicitate, iar starea tehnică a vehiculelor lasă de dorit. Şoferii nu eliberează tot timpul bilete de călătorie tuturor pasagerilor şi nu respectă întotdeauna orarul de circulaţie, având un limbaj neadecvat”, sunt doar câteva dintre nemulţumirile cetăţenilor redate în sesizarea trimisă primăriei de către Asociaţia Civitas.

One thought on “A treia încercare pentru transportul public din Deva

  • Sper sa fie si la noi in Deva un transport civilizat ca si cel din Alba-Iulia!
    Ca de jafurile de masini ale lui Munteanu sau ale cui or fi ne-am saturat!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura