A sunat clopoţelul pentru 70.000 de elevi!

12 septembrie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Cristina Ghenea

Vacanţa mare s-a încheiat, iar astăzi, dis-de-dimineaţă, clopoţelul a sunat pentru aproximativ 70.000 de elevi hunedoreni. Noul an şcolar vine, însă, cu modificări în sistemul de învăţământ.

Potrivit inspectorului şcolar general, Alexandru Lăutaru, 12.167 de preşcolari încep grădiniţa, iar 15.681 dintre elevii din judeţ sunt înscrişi în clasele I-IV. De altfel, în sălile de clase sunt aşteptaţi 17.868 de elevi de gimnaziu dar şi 22.837 de liceeni. „Printre cei care încep un nou an şcolar, se numără şi 818 hunedoreni înscrişi la studii postliceale şi 305 în programul «A doua şansă», dedicat celor de vârsta a doua, care nu au urmat cursuri gimnaziale până acum”, a declarat Alexandru Lăutaru.

 

Liceul, din clasa a X-a
Noutăţile aduse de anul şcolar 2011-2012 constau în introducerea clasei a IX-a la gimnaziu, organizarea săptămânii „Şcoala altfel” şi efectuarea unor controale riguroase ale absenţelor. Cursurile semestrului I se vor încheia pe 23 decembrie, iar în perioada 22-30 octombrie, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Elevii care încep clasa a V-a vor urma cursurile timp de cinci ani, inclusiv în clasa a IX-a. Săptămâna „Şcoala altfel” va avea loc în intervalul 2-6 aprilie 2012, înainte de vacanţa de primăvară, iar anul şcolar se va încheia în 22 iunie anul viitor.

 

Majoritatea sunt autorizate
Nu doar elevii s-au pregătit pentru începerea şcolii. Astfel, peste 90 la sută dintre unităţile de învăţământ au autorizaţie sanitară de funcţionare. Majoritatea neregulilor depistate au fost la şcolile de la sate. Iar din cele 494 de clădiri-internate, cantine sau săli de sport, care aparţin de unităţile şcolare din judeţ, doar 80 nu au autorizaţie de funcţionare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Calificare la rugby

Echipa Ştiinţa Petroşani, recent promovată din Divizia Naţională în Superligă, s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, după...

Decebaliştii cei mici au şcoală de nivel european

Elevii de clasele I – VIII de la Colegiul Naţional Decebal Deva vor învăţa într-o clădire proaspăt reabilitată, adusă la...

Bursa de turism de la Ţebea, apreciată de mii de vizitatori

Carmen Cosman Mii de oameni au vizitat standurile amenajate la cea de a doua ediţie a Bursei de Turism, de...

Închide