Politica si administratie

A semnat! Sensul giratoriu de la intrarea în Simeria a primit undă verde

Edilul șef al orașului Simeria, Iulius Bedea, a semnat, recent, un nou pro­iect de investiții. Este vorba de cons­tru­i­rea sensului giratoriu de la in­ter­secția cu Drumul Național 7, dar și mo­dernizarea unui bulevard din oraș.

Toate avizele necesare
„Am semnat cu Ministrul Dezvoltării Re­gionale contractul de finanțare (valoare investiție peste 2.255.000 de euro), pentru realizarea sensului gira­toriu de la Simeria (intersecția cu DN7) și modernizarea întregului bulevard 1 Decembrie până după Parcul Den­dro­logic (asfaltări, trotuare, parcări, cana­li­zare ape pluviale, refacerea în totalitate a zonelor verzi, lucrări adiacente/lucrări peisagistice, iluminat ambiental, etc.).
Semnarea contractului de finanțare a fost condiționată de realizarea proiec­tului tehnic și obținerea tuturor avizelor prevăzute de lege, chestiuni tehnice și procedurale de care am trecut cu bine.
În perioada imediat următoare vom demara procedura de achiziție publică de lucrări”, a declarat Iulius Bedea, pri­marul orașului Simeria.

Reabilitarea drumurilor, pe final
Edilul șef al Simeriei mai arată că și lucrările de canalizare de la Uroi se apropie de final. De asemenea, con­trac­tele de finanțare nerambursabilă pentru canalizarea satelor Săulești și Simeria Veche urmează să fie și ele semnate.
„De asemenea, au fost depuse spre finanțare pe fonduri europene și pro­iectele pentru realizarea canalizării din Cărpiniș și Bârcea Mare”, a adăugat edilul șef al orașului Simeria.
„Ne apropiem și de finalizarea pro­iectării pentru reabilitarea drumurilor, unde încercăm să identificăm noi surse de finanțare la bugetul local.
Am mai spus-o și o mai repet, Orașul Simeria are nevoie de proiecte cu finan­țare externă. Din bugetul local pu­tem acoperi doar cheltuielile de în­tr­eținere și mici reparații. Pentru Simeria și toate satele aparținătoare anii trecuți și pierduți nu-i mai putem recupera. Am început cu introducerea fibrei op­tice pe toate satele, facem și canaliză­rile, este de neimaginat ca acum în 2023 să nu avem rețele de canalizare, dar aceasta este realitatea. Simeria și satele aparținătoare au nevoie de pro­iecte de anvergură. Trebuie să facem pași mari pentru a ridica orașul nostru din temelii și vă spun la modul cel mai sincer: Suntem pe drumul cel bun”, a afirmat Iulius Bedea, primarul Simeriei. (A.Năstase)