EvenimentFlash

A recunoscut că s-a drogat

Nicoleta Popa

Şedinţă de judecată tensionată ieri, la Tribunalul Hunedoara. Inculpaţii din dosarul „Tsunami 2”, acuzaţi de trafic şi consum de droguri, au fost prezenţi, din nou, în faţa instanţei. Şedinţa nu a fost lipsită de incidente. Numărul mare de susţinători ai celor acuzaţi nu s-au putut abţine să nu facă nici un fel de comentariu pe marginea declaraţiei unuia dintre inculpaţi, cercetat în libertate.

Deşi doi dintre cei implicaţi în acest dosar au cerut amânarea judecării cauzei, pe motiv că doresc să îşi angajeze avocat şi să îşi pregătească apărarea, preşedintele completului a dispus începerea audierii acuzaţilor. Atât reprezentantul Parchetului, cât şi o parte dintre avocaţi au susţinut că audierea nu poate începe, din cauză că, la termenul de ieri nu au fost prezenţi toţi cei implicaţi în acest dosar, Gabriel Alin Grasu lipsind, pentru că este internat la Penitenciarul-Spital Jilava, cu tuberculoză. Cu toate acestea, ieri, au fost audiaţi doi dintre inculpaţi, ei dorind să dea declaraţii în faţa instanţei, pentru că nu au nici o legătură cu cel care a lipsit. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 10 martie, când vor fi audiaţi şi ceilalţi inculpaţi în dosar.

„Ăsta e gata!”

Doru Alexandru Hârciagă a recunoscut în faţa magistraţilor că în noiembrie 2008, a vândut unui prieten un gram de haşiş, drog pe care l-a obţinut de la un coleg de liceu contra sumei de 50 de lei. El a mai declarat că a consumat droguri o singură dată, la o petrecere. Pe parcursul declaraţiei acestuia, din sală s-au auzit mai multe voci, care spuneau „Ăsta e prost, e gata”, motiv pentru care judecătorul a reacţionat spunând că îi dă pe toţi afară, dacă nu fac linişte. Şi procurorului i-a fost atrasă atenţia, deoarece de mai multe ori a intervenit când inculpatul sau avocatul acestuia vorbeau. Reprezentantul Parchetului a susţinut că declaraţia pe care acuzatul a dat-o în faza de urmărire penală nu corespunde cu ceea ce spune în faţa magistratului.

Celălalt inculpat audiat, Andrei Poantă, a spus că nu recunoaşte nici una dintre acuzaţiile care i se aduc, de trafic şi consum de droguri de risc. Poantă a mai precizat că nu a mai consumat droguri de când a ieşit din arestul Poliţiei Deva, în iulie 2008.

50 de lei gramul de marijuana

În acest dosar sunt acuzate 14 persoane, şapte fiind în arest la Penitenciarul Aiud. Printre cei arestaţi este şi Alin Laurenţiu Hanganu, considerat de poliţişti unul dintre cei mai importanţi dealeri stradali de droguri din municipiul Hunedoara. Hanganu a fost condamnat, la sfârşitul lunii ianuarie, la trei ani de puşcărie, pentru comiterea aceloraşi infracţiuni.

Cei 14 tineri au fost reţinuţi în luna octombrie 2009, în urma unor descinderi efectuate de către ofiţerii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Hunedoara, în localităţile Deva, Hunedoara, Orăştie şi Simeria. Potrivit anchetatorilor, în Simeria, traficanţii acţionau în zona gării şi vindeau droguri cumpărate din Spania. În Hunedoara şi Deva, activau îndeosebi în locuri retrase, iar drogurile pe care le vindeau provin din Italia şi Spania. Ei comercializau gramul de marijuana şi haşiş cu 50 de lei. La o percheziţie au fost găsite 20 de doze porţionate, pregătite pentru vânzare. La percheziţiile efectuate, s-au descoperit diferite sume de bani, provenite din traficul de droguri, mini-cântare electronice de mare precizie, utilizate la porţionarea stupefiantelor, dispozitive artizanale pentru consum şi resturi ale unor ţigări confecţionate artizanal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.